Home » Lux & phones » Ревю за милиони – част втора

Ревю за милиони – част втора

5 235 прочита

GoldVish-diamand-phone

Мой приятел се шегуваше, че в България от 6 милиона души, поне 60 000 са убедени, че познават материята в областта на мобилните комуникации, 6 000 гледат на себе си като експерти, 600 вярват, че тяхното мнение е миродавно, и поне 60 са толкова пияни и темата е просто една от многото, в която да споделят експертното си мнение, което със сигурност е правилното за политиката на компаниите в бизнеса…

Ако трябва да говорим за скъпи и луксозни телефони, смятам разбирачите ще са много повече. Всеки има правото да има мнение и това е една от темите, по които избягвам да съм категоричен. Дали си струва или не цената на подобен лукс? Лично за мен не, но няма как да знам как бих разсъждавал ако правя 10-15 хиляди на ден…

Но да се върнем на темата! Преди известно време реших да пусна ревю посветено на едни от най-скъпите и също толкова популярни марки изцяло специализирали се в направата на скъпи и лимитирани серии мобилни телефони. След представените в „Ревю за милиони – част първа“, ред е и на още няколко модела, които също смятам ще представляват интерес.

Vertu Signature

Vertu Signature може би е един от най-старите на пазара, но това по никакъв начин не се е отразило нито на популярността му, а още по-малко на цената. В интерес на истината, това може би е сред най-скъпите модели от представените тук. С цената си от 25 хил долара Signature заема челни позиции. Да, определено функциите, които предлага модела са доста архаични според сегашните разбирания, но на кой му пука ако в джоба има телефон от злато?

Vertu-Signature-box

Както вече казах модела е доста стар, което лесно се вижда с един бърз поглед – дисплея е с 4К цвята, а като тип TFD. Да споменавам ли за изваждащата се антена? Ако не можете да привлечете внимание с вида на телефона, то със сигурност антената ще прикове не малко погледи.

TAG Heuer

Следва обаче нещо също толкова интригуващо, но добило популярност в една друга сфера, различна от комуникациите – марката TAG Heuer.

За последните 150 години TAG Heuer са добили популярност с качествената изработка на часовници. Компанията е основана от Едуард Хоиер, а делото продължено от синовете му, като в наши дни е лесно асоцируема със спортни събития. Компанията от години е официалната марка ползвана за засичане постиженията в състезанията на Формула 1. Напълно логични са и сериите часовници вдъхновени от надпреварата – TAG Heuer Formula 1, Monaco, Carrera, SLR Chronograph и Grand Carrera.

TAG Heuer Meridiist

Резултата на първите стъпки в мобилната индустрия на компанията е модела TAG Heuer Meridiist. Малко странно, не мислие ли? Компания произвеждаща 150 години часовници изведнъж се преориентира…

TAG Heuer Meridiist е изработен от калена стомана ползвана в направата на часовници. Модела разполага с два дисплея, като и двата са покрити с 60 каратово ненадраскваемо сапфирено стъкло. По краищата на телефона има ръчно обработена кожа.

TAG-Heuer-Meridiist-second-display

Интересно дизайнерско решение за разположението на втория дисплей. Правилно сте видяли и на снимката – намира са в горната част на корпуса. На него се изписва номера на търсещият ви, текущо време, както и показанията на хронометъра. Би било странно ако пропуснат да акцентират с елемент подсказващ сферата, в която са наистина добри, нали? Дори има предвиден отделен клавиш извден за стартиране на въпросния хронометър.

Основният дисплей на TAG Heuer Meridiist е 1,9 инча QVGA, докато втория е OLED с резолюция  96 x 76 пиксела. Добрите впечатления могат да се изпарят бързо, след като видите интерфейса. Най-адекватното сравнение би било с този на Vodafon 231. При отваряне задния капак не се отделя, а по-скоро отваря до една степен. Явно производителя не е предвидил, че някога ще ви се наложи да вадите батерията или SIM картата, а този начин на отваряне предразполага към повреда на самия панел.

TAG-Heuer-Meridiist-pack

Пакетажа не грабва с нищо. Дори втора батерия липсва, макар от производителя да се кълнат, че такава няма да ви е необходима. Според тях в режим на изчакване батерията издържа до 28 дни, а в режим разговор до 7 часа. Имайте предвид, че това модела със своята „скромна“ цена от 5 хил. долара се нарежда сред най-евтините модели представени в този пост. Няма как да очаквате чудеса, след като не сте готови да платите цената, нали?

GoldVish

Още един производител от Швейцария. Този път става дума за GoldVish – една от марките символ на просперитет и благополучие. По отношение направата на ултра скъпи модели от компанията залагат на сигурния подход – злато и диаманти. Няма как да не се съгласите, че това е една от успешните формули за успех в тази ниша. От GoldVish всъщност винаги ползват не по-малко от 150 грама 18 каратово злато.

Между другото компанията е известна с пускането в продажба на най-скипия телефон. Модела ‘Le million’ е покрит изцяло с диаманти, с което влезе и в Книгата на Гинес.

GoldVish Illusion

Моделите от тази линия са изработени от всички възможни видове злато. Е, не заедно, разбира се. Модела се предлага в жълто, розово и бяло злато. Броят на диамантите варира от един в модела Centerfold, до 1639 в Like Heaven, който е с цена 120 000 евро.

GoldVish-diamands

Centerfold в жълто злато и един диамант може да бъде ваш на цена от 21 000 евро, докато по-големия му брат от бяло злато – GoldVish Violent Numbers е 31 500 евро.

goldVish-back

Обърнахте ли внимание на задния панел и крокодилската кожа ползвана за изработката? Можете да избирате между 12 различни цвята. Нещата обаче не приключват до тук. Имате възможност да закупите допълнителни така, че да не се притеснявате дали телефона ви и неговия цвят ще подхождат на вечерния тоалет. Както всяко нещо и тези екстри имат своята цена – всеки панел е на стойност 500 евро.

До тук обаче със суперлативите. Интерфейса е пълно разочарование, а характеристиките на самите модели също не вдъхват оптимизъм. Моделите на GoldVish са 262К цвята и резолюция 176 x 220 пиксела. Определено можем да говорим за бижу, но не и за практична вещ.

Всъщност може би е по-добре да си вземете кюлче злато, което да разнасяте, от колкото подобен телефон. Така или иначе трудно би ви послужил по предназначение. Много по-правилно е да се каже, че най-добрия модел е не онзи с много параметри, а този с най-много скъпоценни камъни.

Факт е, че компаниите оцеляват и продължават работата си, което е сигурен знак, че има и хора, които купуват. Дали това е разумна покупка? Ако можете да си го позволите, защо не?

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

One Response to Ревю за милиони – част втора

 1. vivacom

  17/02/2013 at 17:35

  Vivacom надписват сметки

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

+ 20 = 26