Home » Марки » Nokia » Nokia E-series » Пуснаха Nokia E72 в продажба

Пуснаха Nokia E72 в продажба

5 080 прочита

nokia-e72-black

Днес в официално съобщение до медиите от Nokia съобщават за пускането в продажба на дългоочаквания модел – Nokia E72. Модела трябваше да е в магазинната мрежа преди доста време, но по странни причини бе забавен. Защо, е вече въпрос без никакво значение.

Nokia E72 е с QWERTY клавиатура, 5 мегапиксела камера, с корпус по-тънък от този на предшественика си Nokia E71. Сред нововъведенията са HSUPA (до 2Mbps)  и по-бърз HSDPA (до 10Mbps).

Нещо, което лично на мен ми допада като идея е наличието на оптичен пад, т.е стандартния D-pad е модифициран. Сега посредством плъзкане на пръста по него можете да се ровите между менютата и опциите на телефона. Към GPS има добавен и дигитален компас, което разширява възможностите за навигация.

Ако се съди по анонсираните параметри, то разликите с Е71 са :

  •  E72 има оптичен трак пад
  • 3.5 mm audio jack
  • 250MB вградена памет
  • 5 MP камера
  • Symbian 9.3 S60 V3.2

Очакванията са Nokia E72 да продължи и затвърди успехите на своя предшественик – Nokia E71.

Очакваната цена на модела е от порядъка на 350 евро преди такси или субсидии от страна на оператори. Ако информацията ми е вярна, то към момента Германос не възнемерява да предлага E72 на нашия пазар, като причината може би е именно цената. Все пак E71 все още се продава кой знае колко евтино…Но знае ли човек? Може и да преразгледат вижданията си по въпроса…

Източник

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

58 − = 52