Home » Марки » Nokia » Nokia пуснаха на пазара модела N900

Nokia пуснаха на пазара модела N900

3 275 прочита

nokia-n900-nokia-x6От Nokia пускат на пазара модела N900, а може би много скоро ще видим и X6. Явно е, че от компанията се подготвят с предложенията си преди предстоящите празници, когато има и пик в продажбите.

Последно време се носят слухове за съдбата на Symbian OS, както и колко и дали изобщо ще продължи да съществува. Предполагам с пускането на двата модела ще се внесе и известна яснота по въпроса. Все пак N900 и  X6 са телефони с много различни насочености. Ако първия е работещ под нова за марката операционна система, позволяваща множество персонализации, то втория предлага на бъдещите си потребители познатата Symbian и пълния тъч скрийн капацитивен дисплей.

Nokia N900 е телефон предлагащ по нещо за всеки – голям тъч скрийн дисплей с висока резолюция, странично плъзгаща се QWERTY клавиатура, стабилна операционна система и възможности за безжична връзка от всеки тип. N900 работи под Maemo OS, което е Linux базирана операционна система. Логично следва, че приложения като OpenOffice, AbiWord, Firefox 3.0 ще работят безпроблемно.

Както винаги освен добрите, има и лоши новини. Точно факта, че операционната система е нова ще е причина в началото на появата и първите собственици да срещнат известни затруднения при намирането на приложения и програми за нея. Едва ли положението ще е такова за дълго и съм склонен да смятам, че много скоро софтуерните разработчици ще запълнят нишата. Важно е да се помни, че именно защото спада в класа на „таблетите“, N900 работи само в рещим „пейзаж“ и единствено като телефон преминава в режим „портрет“. Към момента за това не може да бъде направено нищо.

Както споменах в началото, ако Nokia N900 е факт на паза, то много скоро ще се появи и друг носител на новото от компанията – модела Nokia X6, който вече е достъпен за предпродажбени поръчки. Няма да се наложи дълго да чакаме появата му – очакванията са за пускане в продажби на 12 ноември. От Nokia се възползват от шумотевицата около него и в тази връзка на 16 ноември организирания в Лондон концерт на Риана ще бъде предаван на живо напълно безплатно. Разбира се, събитието ще е достъпно за регистриралите се.

Nokia X6 работи под Symbian S60 5th, която вече е позната на потребителите от моделите Nokia 5530 XpressMusic, Nokia 5800 XpressMusic. Модела разполага с 32GB вградена памет, като по този показател може да бъде сравнен с N900, въпреки че няма опцията за разширяването й.

Източник

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

15 + = 16