Home » Моите коментари » Nokia наистина ли планира да изостави Symbian?

Nokia наистина ли планира да изостави Symbian?

4 026 прочита

Nokia-Symbian-vs-Maemo

Nokia явно наистина планира да изостави Symbian като своя основна операционна система за моделите си от високия клас. Подобни слухове чувам вече от 2 месеца, но може би защото имам известни пристрастия не ми се искаше да е истина.

Днес отново попаднах на статия по въпроса. Твърди се, че членове на маркетинг екипа работещ по Maemo са споделили за подобни намерения от страна на компанията. Причината? Неочаквания дори за финландците интерес предизвикан от модела им Nokia N900. Ако твърденията са верни, то до 2012-та Maemo OS ще бъде основната операционна система за „умните“ телефони на Nokia.

Разбира се, изоставят е малко пресилено казано, когато говорим за Symbian. Намеренията са всички проекти за нови модели свързани с настоящия фаворит да бъдат довършени, а паралелно да бъде развивана дейността свързана с бъдещите начинания. Според производителя, именно 2012 е правилната година, тъй като според проучванията до тогава ще има и достатъчно пуснати приложения и за двете операционни системи.

Дори и в обозримо бъдеще от Nokia нямат и намерение да обръщат гръб на поддръжката на Symbian, а по-скоро да изместят приоритетите си. Има логика в подобно обяснение, още повече, че за промени в концепцията за двете нови серии – E & X series не се споменава нищо свързано с Maemo.

Източник

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

One Response to Nokia наистина ли планира да изостави Symbian?

  1. Pingback: Nokia N8-00 с Symbian 3, камера 12Mpix и видео с HD качество?! | Нокия N Серии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

+ 8 = 10