Home » Моите коментари » Мтел с нов „Център обслужване клиенти“, други могат да се учат…

Мтел с нов „Център обслужване клиенти“, други могат да се учат…

3 633 прочита

mtel-call-center

Много ум в малко реч…Не съм и предполагал, че някога ще кажа нещо подобно във връзка съобщение за медиите от страна на някой телеком! Да, но това, което прочетох ме наведе на толкова разсъждения, че самият аз се удивих! Ето за какво става дума :

„Новият център ще бъде специализиран в работата с обслужване на бизнес клиенти. Той се простира на 800 кв.м. и в него ще работят над 170 души. В първия Call Center служителите наброяват 160, днес те са тройно повече. Сътрудниците обслужване на клиенти в М-Тел приемат над 20 000 клиентски запитвания на ден, а продуктите и услугите, за които предоставят информация стават все повече с динамичното развитие на телеком сектора в България.“

Браво! Ама наистина похвално, дори смея да твърдя, че някой други оператори имат какво да научат. Седяли ли сте на телефона по 20,30, а понякога дори 40 мин в очакване на медения гласец в другия край на линията да стигне до вас? Е, тогава знаете за кой точно оператор говоря. Чудя се кое точно възпира този оператор да вземе малко пример, пък било то и от конкурента си и да направи едно благо дело за абонатите си? Ами така де! Като ги притиска до стената и с цената на изнудване, заплаха от неустойки и какви ли не методи ги държи в мрежата си, а дори не полага усилие да подслади вгорчените им дни?!

От друга страна най-сетне научих, пък било то и не много достоверна информация, отговора на въпрос, който не малко време ме мъчеше : Колко е средния брои повиквания на абонати към номера за обслужването им?!

Чудите се какво толкова ме интересува ли? Ами и вас ви интересува, но просто още не го знаете! Да, не сте го гледали в централната емисия, защото не е новина, не сте прочели за него, защото никой не направи промо концерт по случая с участие на свтовни светила от музиката, но това не значи, че операторите пропуснаха да си свършат работата и без шум. Говоря за въведеното таксуване на обажданията към номерата за обслужване на клиенти. Обаждането се таксува, но никой от операторите не сметна за нужно да обясни защо? 

Ами ето ви го отговора! Да не мислите, че 800кв м застроена площ с цялото обзавеждане и техника е с пари от въздуха?! Нека някой сега ми разправя, че 3 стотинки не били пари! За нас може би, но за оператор прибиращ средно дневно по 20000 по 3 стотинки, което са има няма 600лв/ден или 18 000лв/месец, превръщащи се в 196 000лв на година…Всъщност на фона на милионите изнесени във финансовия отчет на един телеком подобна сума едва ли спада в графа „сериозни“ приходи, но това са моите и вашите пари и би било най-малкото признак на учтивост като ни обяснят защо ни ги вземат…

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 + 6 =