Home » Моите коментари » Mtel купиха магазини МСвят

Mtel купиха магазини МСвят

3 991 прочита

mtel-kupi-m-svqt

Покупката по време на криза е най-добрата инвестиция. Не съм го измислил аз, но има много резон в подобно твърдение.

В криза е рисково, но пък пазара се изчиства и нещата се виждат по-добре. В трудни времена като сегашните не е лесно да се определи стойността на дадена сделка, но шанса инвестицията да си е заслужавала е много по-голям. Явно водени от това от Мтел направиха нов ход, след партньорството си с Office 1 Superstore, оператора увеличи броя на търговските си обекти с покупката на веригата за мобилни телефони – МСвят.

Сделката е вече факт, а оптимизацията на новата придобивка – реалност. Не малка част от обектите на МСвят ще бъдат затворени – или заради нерентабилност или просто защото са твърде близо до съществуващи такива на Мтел. По мой наблюдения се действа сръчно по въпроса, като само в Пловдив поне два обекта бяха закрити, а мебелите изнесени.

Служителите на вече несъществуващия МСвят са минали / почти всички до момента / атестационни интервюта на Кукуш 1, и на повечето от тях вече са пуснати едномесечни предизвестия. Интересно ми е колко ще оцелеят след въпросните интервюта, като имам предвид стила на работа в тази верига. Ако трябва да съдя по впечатленията си – едва ли ще са много запазилите работата си.

Преди време оператора изкупи щандовете си в магазини Технополис, а сега и това. Явно от Мтел пак са се ориентирали към старата, но не забравена максима, че е добре да имаш много точки на представителство, но още по-добре е ако са си само твой. Досещате се – разходи, комисионни и тн. Съвсем различно е да си в монополно положение на пазара що се касае работата с търговски партньори.

В този ред на мисли е напълно логично да се попитам дали Хенди не е по-апетитна хапка за Мтел, или именно поради тази причина се е оказала голям залък? Ако обаче има заложена някаква методичност в тези покупки, то нормално е предположението, че следващите са точно Хенди, ако разбира се достигнат до пресечена точка за стойността.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

One Response to Mtel купиха магазини МСвят

  1. Pingback: Mtel ще отключва врати срещу 9,90лв!!! | Нокия N Серии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

38 − 31 =