Home » Марки » LG » LG BL40 наличен в Германос

LG BL40 наличен в Германос

3 771 прочита

lg-bl-40

Ако се върнем малко назад във времето, всички ще си спомним, че всъщност марката LG започна налагането си на пазара с хитовия си модел LG Chocolate. Позициите бяха затвърдени от последвалите продуктови линии под имената Black Label и моделите Prada.

Корейците продължават да затвърждават позиции, а и да увеличават пазарния си дял все повече, а за това им спомагат все по-интересните модели пуснати на пазара. Продължението на Chocolate линията е вече факт на нашия пазар. След пускането на LG BL20 в Германос сега там може да видян и следващия представител -LG BL40 New Chocolate.

Сред основните предимства на модела са :

 • 4.01″ 16 милиона цвята капацитивен тъчскрийн със съотношение на картината 21:9
 • Поддръжка на четирибандов стандарт и UMTS с HSDPA 7.2 Mbps
 • S-Class Touch UI
 • Акселометър
 • 5-мегапиксела камера с автофокус, Schneider-Kreuznach оптика, LED светкавица, видео запис  VGA@30fps
 • 1.1GB вградена памет, слот за microSD карта (възможност до 32GB)
 • Wi-Fi with DLNA
 • GPS receiver with A-GPS support and WisePilot satnav app
 • Bluetooth v2.1 с A2DP, microUSB порт, TV out
 • Стандартен 3.5mm аудио жак, Dolby Mobile sound
 • Stereo FM radio с RDS, FM трансмитер
 • Мениджър на приложения
 • DivX/XviD видео плейър
 • Игри базирани на движението
 • Smart dialing
 • Office document viewer

Разбира се модела има известни недостатъци, сред които са :

 • Ползването на телефона с една ръка е неудобно и трудно
 • Видео записа е с добро качество
 • Повърхността лесно се зацапва
 • Слота за картата памет е под батерията
 • Браузера не поддържа Flash
 • Не може да се гледа видео през Wi-Fi (като например мобилната версия на YouTube)
 • Приложението WisePilot satnav app е трайал, т.е след изтичане на първоначалния период трябва да платите
 • Няма инсталирани приложения за социални мрежи

Нека сега се спра първо на добрите страни на модела. В първият момент, когато взех телефона да го разгледам се замислих не е ли твърде тежък за моден телефон? Няма какво да се лъжем – точно сред модните телефони му е мястото. Е, може би не напълно…

Дисплея е впечатляващ от гледна точка на цветовете, а S-Class интерфейса е онова, което ще ви привлече и задържи за по-дълго вниманието. Лесно управляем, парктичен и удобен за ползване – така бих могъл да го опиша. Възможностите за персонализация го правят още по-привлекателен за потребителя, освен разбира се добрата графика.

Чисто технически дисплея заслужава адмирации. Съотношение 21:9 рядко може да се види сред модерните телевизори, а в света на мобилните телефони е единствен по рода си. Реакцията на допир е изключително бърза, а и бях учуден на колко лек допир реагира! Ако трябва да се коментира контраста и работа на по-ярка светлина, то за разлика от стария модел, тук проблема е решен.

lg-bl-40-menu

Менюто е доста обширно, но работата в него – лесна и бърза. Приятно изненадан бях от бързото зареждане на приложенията и на самото меню като цяло. Да, стори ми се странно, но това го отдавам на факта, че не съм привикнал към подредбата и разположението им в самото основно меню. Отне ми време да се ориентирам, но може да се каже, че до известна степен приложенията са интуитивно разпределени по подкатегории.

lg-bl-40-qwerty

Работата в менютата и по-конкретно писане на съобщения, текст и редактиране на телефонния указател е изключително улеснена от виртуалната QWERTY клавиатура. А тя наистина е голяма! Удобна, с стандартно разположение на клавишите, така че да не затруднява по никакъв начин писането. С риск да се повторя, но повечето от възможностите на телефона или са специално разработени в съответствие с дисплея му, или са адаптирани за него. Това в пълна сила важи и за мейл клиента. Тук при работа в режим „портрет“ списъка с пощата е стандартно подреден, докато при завъртане в режим „пейзаж“ в лявата страна на екрана са поместени писмата, а в дясната текста на маркирания мейл, което много напомня изгледа на Outlook поща. Лимита както за изпращане, така и за получаване е 2.2MB. Според мен недостатък е, че архивни файлове ZIP или RAR не се поддържат.

Камерата, както казах и в началото е с оптика Schneider-Kreuznach, а максималната резолюция на снимките 2560×1920 пиксела. Към функциите поддържани от нея са разпознаване на лицето, усмивка, стабилизатор на изображението – все полезни опции, които ще са ви от полза при снимане.

Благодарение на вградения GPS приемник имате възможност за geo tagging на снимките, т.е към направената снимка да се прикачат и координатите на мастото, където е направена тя. Доста удобно приложение, а в последствие можете да покажете на приятели не само снимката, а мястото на картата, на което сте били.

Предвидливо всички приложения, които са инсталирани на телефона и нуждаещи се от интернет преди ползване ви питат за предпичитанията ви – UMTS или Wi-Fi. Подобна опция е много удобна, и човек не я оценява до като не получи първата си фактура за мобилен интернет.

Сега да се спрем и на недостатъците на LG BL40. Един сред основните според мен е липсата на Flash поддръжка. Това е доста ограничаващо, особено за хора често ползващи браузера на мобилния си телефон. И докато сме на темата браузер – работата му при ползване на WiFi е доста по-бавна при зареждане на страници сравнена например с iPhone.

Малко трудно се работи с телефона с една ръка. От една страна поради факта, че е изцяло тъч скрийн, а от друга страна размера на самия дисплей.

На външен вид телефона е изключително тънък и елегантен и оставя впечатление за лекота, което трябва да ви предупредя, че е измамно. Бях учуден колко тежи!

Не на последно място външния вид, и по-конкретно гланцираната повърхност. Безспорно придава добър вид на телефона, но е изключително непрактична поради лесното си зацапване. Едно докосване е достатъчно за да се покрие с отпечатъците ви.

В заключение мога да кажа, че за цена 749,90лв с карта на Глобул и 849,90лв свободен LG BL 40 няма как да попадне в графа „масови телефони“. Моето мнение е, че цената е дори висока за подобен телефон, но предполагам и това скоро ще се промени – все пак модела сега влиза на пазара. Ако твърдо сте решили да притежавате BL40, то поне можете да изчакате да му падне цената. За тези пари можете да намерите много по-функционални, а и актуални все още модели.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

33 − = 30