Home » Моите коментари » Колко мислят да я карат по старому в БТК?!

Колко мислят да я карат по старому в БТК?!

2 115 прочита

btc-prekalqvat-s-naglost

Длъжен съм да започна с уточнението, че всичко написано по-долу е мое лично мнение, а всеки има право да го приеме и да се съгласи или да прави каквото си иска. Не, че проявявам неуважение, но все някога ще ви се наложи да минете по тази пътека и тогава знам, че ще ме разберете.

Нека продължа по същество – за какво иде реч?

Преди 6 месеца след като ми изгоря рутера на БТК, пардон – Виваком, подмениха ми го с модерен, с вграден WiFi рутер…Чудо невиждано на техниката 🙂 Да, ама започнаха драмите – забиване всеки ден по няколко пъти, лоша връзка и най-голямата ми болка – нулев съпорт. След като потърпях 4-5 месеца нежни гласчета каращи ме да се замислям дали не съм сбъркал номера и вместо хотлайн да съм набрал по-хот лайн :).Та въпросните нежни същества бяха изпълнени с такова недоверие, че се налагаше по 2-3 пъти да ги уверявам, че ДА, РЕСТАРТИРАХ ПРОКЛЕТИЯ МОДЕМ! и ДА, РЕСТАРТИРАХ КОМПЮТЪРА! и ДА, СИГУРЕН СЪМ!

Писна ми, като на всеки здравомислещ човек, и тогава реших :КРАЙ! Стига вече с тая мъка! Да, ама не!

Обаждам се с простия въпрос : Здравейте, какво трябва да нося когато си прекратявам договора? – Ама вие ще имате неустойка!

Опа! Или имам връзка с екстрасенс, или във филма за световната конспирация и наблюдение над всеки има много истина. Реших все пак да споделя имена на титуляра с надеждата, че виждайки договор подписан 2007 ще ми спестят глупостите за „roll-over“ клаузите, но явно в другия край на телефона не бяха на същото мнение. Това, което последва като словесна битка имам или нямам такава клауза може да се сравни със защитата на Шипка. Само, че аз бях лошия…

И пробвам и опитвам да споделя на това нежно гласче, че въпросното „автоматично преподписване“ е заложено в договорите от септември 2008, и след като моя е от 2007 практически е невъзможно да имам такава, под която да седи подписа ми, но съпротивата ставаше все по-ожесточена. Тъкмо предвкусвах победата в словесната ни битка, разбира се след няколко консултации с колежки аджеба може или не може ония да е прав и хоп – нов удар под кръста.

Да, няма проблем да пуснете заявление за спиране на услугата, но ще почакате 30 дни да ви мине предизвестието?!?! В Общите условия от Договора с оператора, да има такова предизвестие, но това е и логично. Все пак след като има договор, то трябва да има и регламент към него. Ама от къде на къде след като нямам никакви задължения към тях, поне не срочни, освен плащането на сметки ще ме карат да им давам още пари за услуга, която не желая да ползвам?! Подобно нещо няма нито при Мтел, нито при Глобул! И е логично да е така, не съм ли прав?

Явно обаче, дори след N на брои продажби, още повече ребрандирания, преструктурирания и какво ли не БТК продължава да си е БТК! Въпроса е до кога мислят да я карат така?! Щом мобилните оператори се справят в конкурентна среда, кое е онова, което така плаши бившия монополист с непроменено мислене?! Ако трябва да разсъждавам по темата още малко, то това са действия на отчаяние, а и как да бъде по друг начин – два мобилни оператора не само бъркат в кацата с меда ( стационарната телефония), но имат достъп и дори се възползват до най-съкровеното имане на БТК – номерационния и план. И грабят ли, грабят номера от мрежата, а и как няма да го правят? С оферти като техните, човек или не му пука и кара кризата в лукс или просто не живее в страната за да продължава да плаща сметки за една остаряла технология и услуга.

Аз, че ще ги преборя е ясно – няма да ми е за първи път, но колко още ще изкарат БТК, ако ще я карат като преди 20 години? Или не са разбрали, че вече не са сами на пазара, или спешно се нуждаят някой да им отвори очите…аз лично не мога да преценя…

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

3 Responses to Колко мислят да я карат по старому в БТК?!

 1. Аз лично подадох сигнал през сайта им относно факта, че нямам телефон през голяма част от месеца, но плащам цяла такса. Това беше първичната причина. Самият процес на подаване на сигнала доведе до още две други причини, за които подадох също сигнал:

  1. за да подаде човек сигнал има 3 задължителни полета за телефоннни номера (телефон, мобилен, алтернативен) – не мисля, че е задължително всеки да разполага с по 3 номера.

  2. Автоматичният отговор беше в духа „Благодарим Ви – ще се свържем с вас в рамките на 1 месец (20 работни дни)“. Един месец?! Това е срок, съизмерим с вечността в днешно време; да не говорим, че става дума за частна компания, а не за уял се държавен монополист. Очевидно все още се чувстват така.

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...
 2. Boris

  29/12/2009 at 21:52

  Драмата е в пъти по-жестока, но ако трябва да я разкажа може да ми се наложи да я пусна в 4 части…В момента сме до частта :
  -Минали ли са 37 дни от пускане на жалбата?
  -Да
  -В Общите условия пише ли 30?
  -Да
  -И аз ли ви ги написах тия срокове или вие сами?
  -Ние
  -И сега ми казвате да пусна нова жалба до хората, които разглеждат жалби за това, че не са СЪЩИТЕ те спазили СОБСТВЕНИТЕ си срокове за първата жалба и да очаквам да се самосезират и предприемат сами мерки срещу себе си?
  -Да, обаче не може да пуснем втора жалба докато няма отговор по първата…
  -Какво правим в тази ситуация?
  -Ми пуснете жалба…

  Фак! Тия са нещо адско! Все едно си в няква скапана пародия на филм на ужасите, който няма сюжет, край, но пък действието цикли…

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...
 3. Ивайло Манахов

  05/05/2010 at 21:57

  Пичове, да ви имам проблемите – аз платих една от сметките си и на излизане от офиса на vivacom се оказа, че съм платил сметката на абоната, ползвал поста преди мен!? Върнах, но вече беше късно. Почти година по-късно получих отговор, че 56-те лв. са ми приспаднати от Танграм медиа ООД – фирмата, в която съм съсобственик 🙂 Проблема е, че аз платих като физическо лице, а не като юридическо. Айде за сега толкоз 🙂

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

12 − = 5