Home » Марки » SonyEricsson » Изтеглиха от пазара Sony Ericsson Aino веднага след Satio

Изтеглиха от пазара Sony Ericsson Aino веднага след Satio

4 538 прочита

sonyericsson-aino-front

В обектите на основни търговски вериги на мобилни телефони се забелязва липсата на модела Sony Ericsson Satio. Офертата на Carphone Warehouse също е свалена, което прави нещата още по-интересни. Според слуховете Carphone Warehouse изтеглят модела поради основни софтуерни проблеми.

Всичко това се случи преди ден – два, а сега след изтеглянето на Sony Ericsson Satio от продажба, сега същата съдба сполетя и по-малкият му брат Aino. Според подадената информация причината е проблем в работата на сензорния екран. Явно има спусната вътрешна информация и към представителите на компанията, тъй като днес един от тях ми потвърди за актуалността на всичко казано до тук. Разбира се, не пожела да посочи конкретни причини, но пък и бих се учудил.

Интересно съвпадение, тъй като бях предвидил днес да отделя малко време на Sony Ericsson Aino и кратките ми лични впечатления от работата му. Само за да припомня някой от основните му характеристики :

  • 3? 16M-цвята капацитивен тъчскрийн дисплей, с резолюция 240 x 432 pixels
  • Четирибандов GSM стандарт
  • Трибандов 3G с 7.2Mbps HSDPA, 2Mbps HSUPA
  • 8 мегапиксела камера с автофокус и LED светкавица; функция geotagging, разпознаване на лица, стабилизатор на изображението; VGA видео запис при скорост 30fps
  • В известна степен функционалност в режим на допир- при медията и работа с камерата 
  • Java приложенията работят в тъч режим, в това число Opera Mini
  • Вграден GPS приемник с  A-GPS; пробна версия на навигационен софтуер Wisepilot

Може би защото очаквах да бъда разочарован, както това се случи от модела Satio, този път подходих леко резервирано. Трябва да призная, че работи доста по-бързо от Satio и липсва бавенето в менюто. Не знам за вас, но полу-функционалния сензорен дисплей е леко дразнещ. Едновременно го има, но и го няма. Ако искате да слушате музика или снимате ще ви се наложи да го ползвате, но отворите ли слайда ще трябва да преминете към клавиатурата…Нямате много шансове да направите снимка при отворен слайд и ми е много интересно колко анти-потребителски трябва да си настрен за да причиниш подобно нещо на клиента си?!

Както и при Satio и тук камерата заслужава адмирации – допадна ми качеството на снимката дори при изкуствено осветление без светкавица. Настройките са интуитивни, но неудобството е, че ще ви се наложи бърза адаптация от работа с клавиатура към сензорен дисплей и обратно.

Aino е доста по-тежък от колкото човек може да предположи или поне повече от колкото изглежда. При работа в отворено положение центъра на тежестта се измества в горната част, което създава усещане за нестабилност в ръката, което малко пречи при работата с клавишите.Дисплея като такъв не ме грабна с нещо кой знае какво нито като яркост, а още по-малко като цветове…

27112009086

Модела привлича внимание поставен на стойката, но ако трябва да съм болезнено откровен не прозирам идеята стояща зад това. Да, освен интересния дизайн и възможността да се ползва като фоторамка, но въпреки това пак ми се иска да попитам – какво от това?

В Германос се очаква скорошната поява на Sony Ericsson Aino при цена свободен 769,90лв, а с карта – 679,90лв. Кога обаче ще се случи това е въпрос с повишена трудност…

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

46 − 42 =