Home » Моите коментари » Globul с нова фиксирана услуга за корпоративни клиенти

Globul с нова фиксирана услуга за корпоративни клиенти

3 051 прочита

CB027404

Потребителите на Office Call Manager получават един главен фиксиран номер и фиксиран телефонен апарат, през който могат да се поемат входящи обаждания и да бъдат разпределяни към до девет допълнителни фиксирани номера.

Допълнителните фиксирани номера се използват през мобилни апарати, които не се нуждаят от никакви допълнителни настройки. Те могат да приемат и осъществяват обаждания на територията на офиса на фирмата, а извън него остава активен мобилният номер.

Разговорите между фиксираните номера в рамките на фирмата са безплатни и стават чрез набиране на кратък, „вътрешен”, номер. Възможно е прехвърлянето на входящи обаждания от един вътрешен номер на друг, като прехвърлянето също е безплатно. Ако фирмата има няколко офиса в рамките на едно населено място, разговорите между фиксираните номера в различните офиси са безплатни.

globul-fiksirana-usluga-za-korporativni-klienti

Браво, и да ни е честито! За разлика от обикновено нямам кой знае какви забележки, освен една, но смятам достатъчна. Казвам малка, защото както винаги става дума за малка сума пари – онези малки букви, на онзи малък последен ред, с които е изписана малката сума от 0,13лв за първоначално тарифиране…Малко е, нали?

Да, ама на мен ми напомня за две неща – програмата Mtel Zero и аналогичния приом на Виваком. За да избегна повторение на вече казани неща и възползвайки се от „компетентна“ оценка на специалистите в Мтел ще си позволя да ползвам тяхното цифрово изражение на понятието „разумно потребление“. Според тях това са нито повече, нито по-малко от 1000 мин. Ако и вие си задавате въпроси от типа : Ама защо? Тия как пък го сметнаха това? и производни, то едва ли ще намерите отговора, но поне ще си отдъхна, че не съм толкова увреден професионално и е разумно човек да се пита такива неща.

Тук някак повече се връзва подобно потребление – говорим за услуга предвидена за фирми. Тук обаче идва друг важен въпрос : Кое е по-логично? Фирмен абонат да води дълги разговори, но по-малко на брои или обратното – повече като брои, но по-кратки като времетраене?

Както правят в едно телевизионно състезание : Отговора е B! При това без да ползваме жокер 🙂 / изключение правят розовите телефони, но там тарифите и целта е друга/. Чисто хипотетично ако приемем, че от 1000 мин „разумно потребление“ приспаднем 250 безплатни, то остават 750 мин. Дори и средната продължителност да е 2 мин, то това са 370 разговора, което ще рече, че според табличката по-горе само защото отсрещната страна ви е вдигнала към фактурата ви ще се добавят приблизително 50лв…Да, натрупаха се от онези нищо и никакви 0,13лв!

Ама той манипулира цифрите ще каже някой. Може би, но пък реших да съм примерен и да приема продължителността на разговор за равна на 2 мин…Ами ако е по-малко? 1 мин, или 30 сек? Ще оставя на вас сметките… 🙂

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

23 − 14 =