Home » Моите коментари » Globul обяви финансовите си резултати

Globul обяви финансовите си резултати

3 659 прочита

globul-new

Оператора GLOBUL обяви резултатите си за първите девет месеца на годината, които възлизат на 658,9 милиона лева, което е ръст от 1,5% спрямо същия период на 2008 г.

Оперативната печалба на GLOBUL за девет месеца на тази година е 127,4 милиона лева,което е спрямо 133,9 милиона лева за първите девет месеца на 2008 г. Печалбата преди лихви, данъци и амортизации е 273,1 милиона лева, в спрямо 274,1 милиона през същия период на миналата година.

За третото тримесечие на 2009 г., общите приходи на GLOBUL са 218,7 милиона лева или с близо 8% по-малко от същия период на миналата година. Оперативната печалба на оператора за периода юли-септември бележи спад от 12,5% в сравнение със същия период на 2008 г. до 50,4 милиона лева.

Общият брой на абонатите на GLOBUL към края на септември 2009 г. е почти 4 милиона, а броят на абонатите на договор се е увеличил с 3,2% спрямо същия период на миналата година до 2 062 471 или около 52% от общия брой клиенти на компанията.

Пълния финансов доклад можете да прочетете на сайта на Глобул

Ако все пак има някой, който се е разтревожил за финансовото здраве на оператора, то не мисля, че има място за притеснение. Ако помислим трезво ще се сетим, че всъщност причината за спадовете са по-скоро поради многото намаления и промо оферти за абонаментните планове, от колкото поради свито потребление. Статистиката на компанията явно сочи същото : „абонатите на GLOBUL са разговаряли средно по 117 минути на месец, което е увеличение от близо 7% спрямо същия период на 2008 г. „

Нормално е да има подобни спадове, които са предизвикани от постигнатото от клиентите оптимизиране на месечните им фактури, което пък води до по-ниски сметки.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

− 2 = 4