Home » Марки » SonyEricsson » Sony Ericsson с намалени загуби през Q3 2009

Sony Ericsson с намалени загуби през Q3 2009

4 069 прочита

sonyericsson-money

Компанията приключва тримесечието с нарастващи загуби от 164 милиона евро, които се дължат основно на спада в продажбите, но въпреки това отправя оптимистично послание към пазара с анонса на нови инвестиции от външни инвеститори.

За същия период на миналата година загубите са били 25 млн евро, а през второто тримесечие на тази – 213 милиона. Продажбите за тримесечието намаляват с над 40% на годишна база от 2,8 милиарда евро до 1,6 милиарда евро и с 4% от второто тримесечие.

Доставените телефони за третото тримесечие са 14,1 милиона, което е с 2% повече в сравнение с предходното тримесечие, но с 45% по-малко от преди година. По отношение на средната продажна цена на телефоните на Sony Ericsson, компанията бележи ръст – през тримесечието е била 114 евро при 122 евро в предходното и 109 евро преди година.

Пазарният дял на компанията се оценява на 5%. Според Дик Комияма, президент на Sony Ericsson, антикризисните мерки, предприети от компанията, започват да дават резултат. От компанията разчитат, че промените и стъпките предприети към промяна за справяне с финансовата рецесия ще спомогнат успешния пазарен старт през последното тримесечие на очаквани модели като Aino и Satio. Комияма очаква световният пазар на телефони да се свие с 10% от 1,19 милиарда през миналата година.

Пълния текст на финансовия отчет

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 + 1 =