Home » Моите коментари » Никой не чете внимателно, след месец ще има вълна недоволни…

Никой не чете внимателно, след месец ще има вълна недоволни…

4 633 прочита

stop-lujat-ni

Да си призная и аз на пръв прочит се продведох и дори изумих колко изгодна е промоцията на програмата Mtel Zero.

Подробности за програмата можете да видите сами по-долу:

Елементи

Zero

Месечна такса

12.00

Цена за минута разговор в мобилната мрежа на Мобилтел *

0.00

Цена за минута разговор към останалите мобилни и фиксирани мрежи в страната

0.24

Цена за изпращане на кратко текстово съобщение

0.14

 1. Прилага се първоначална такса за всеки разговор – 0.12 лв, включително и за разговори в рамките на 1000-те безплатни минути в мрежата на М-Тел.
 2. 1000-те минути представляват приетата от М-Тел граница за разумно потребление. Поради опасност от злоупотреби от страна на клиента, потреблението над тези 1000 минути се тарифира по цената за всички мрежи в страната – 0.24 лв/мин.
 3. Всички неспоменати по-горе услуги се тарифират според стандартната ценова листа.
 4. Срок на договора – 1 или 2 години.
 5. Метод на тарифиране – на всяка минута

Имайте предвид, че разговорите не са напълно безплатни – има тарифиране от 0,12лв!!!!

Хайде пак сега да прочетем какво всъщност ни казват : „Прилага се първоначална такса за всеки разговор – 0.12 лв, включително и за разговори в рамките на 1000-те безплатни минути„. Е, как са безплатни след като всеки разговор се тарифира на 0,12лв?! Ами ако допуснем, че средната продължителност на разговор е 1 мин, не значи ли, че така наречените „безплатни“ минути ще струват 120лв?! Не искам да мисля какво ги чака пестеливците, които водят разговор с палец на червена слушалка…

1000-те минути представляват приетата от М-Тел граница за разумно потребление“. Признавам, че за първи път чувам за подобно понятие като „разумно потребление“. Кой, как и на каква база го определя? Нямам нищо против числото, дори за мен е повече от достатъчно, но пък си задавам въпроса : Защо не 1200? А може би 1480? По-добре да спра до тук, защото става нелепо.

И сега следва любимата ми част :

„Поради опасност от злоупотреби от страна на клиента, потреблението над тези 1000 минути се тарифира по цената за всички мрежи в страната – 0.24 лв/мин.“

Иска ми се да благодаря на формулиралия горното изречение! Ами за да ме предпази от изкушението ще ме тарифира двойно?!?! И да не забравяме – все още говорим за „безплатни минути“!!!!

И на края какво ви се случва в магазина?

„Здравейте, разбрахте ли, че с новата промоция можете да говорите 1000мин в мрежата на Мтел безплатно!?“

Това е магическото изречение! Сигурно сега се смеете, но ако имате познати в сферата по-добре попитайте тях и тогава да видим дали не съм бил прав! Вълшебно е, защото в себе си съдържа 2 магически думи, които не са „абра-кадабра“, но имат същия хипнотизиращ ефект върху бедния посетител решил да плати сметчицата си. „Промоция“ и „безплатно“ е единственото, което кънти в главите на хората и от този момент, дори и да им е казано, макар не винаги това да се случва, те не чуват! Като зомбита подписват, прибират се и в най-добрия случай отрезняват до 2ч, но има и такива, които ги държи до датата на първата фактура…Така или иначе тя винаги пробужда всички решили, че са сключили сделката на живота си. Тогава ще е късно за каквото и да е – подписа ви седи под онзи двугодишен договор, а вие няма какво да промените. Именно той удостоверява, че сте прочели и сте съгласни с всичко, под което се подписвате.

Извода както винаги е един и същ : Не изглупявайте от „безплатно“ и „промоция“, а четете внимателно и питайте колкото е нужно…

Надявам се с този пост да съм спестил на поне един последиците от покупка на „уникална промоция“, пак ще е нещо полезно.

Успех!

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

2 Responses to Никой не чете внимателно, след месец ще има вълна недоволни…

 1. Pavlin Mikov

  26/02/2011 at 13:36

  Браво за статията! 🙂 Нямам какво друго да кажа.

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...
 2. Boris

  07/03/2011 at 23:22

  Ами не всичко, което блести е злато и е редно да се каже…

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

69 − = 64