Home » Моите коментари » Mtel пуснаха безплатни минути към фиксирани мрежи

Mtel пуснаха безплатни минути към фиксирани мрежи

7 691 прочита

mtel-homebox

С  M-Tel COMFORT новите клиенти на абонаментните планове ще имат опцията да използват безплатните минути към групата „Семейство и приятели” и за обаждания към всички национални фиксирани мрежи. Това е новината за деня от прес центъра на Мтел. 

През промоционалния период потребителите ще разполагат с до 1000 безплатни минути за разговори с близки хора и приятели, както и с всички фиксирани номера.

Така например, безплатните минути с абонаментен план M-Tel COMFORT 150 ще бъдат 200, а с M-Tel COMFORT 250 те ще бъдат удвоени и по този начин клиентите ще разговарят безплатно 500 минути. Ако потребителите предпочетат да се възползват от M-Tel COMFORT 500, то безплатните обаждания към групата “Семейство и приятели” и фиксираните мрежи в страната ще бъдат 1000.

Освен всичко казано до тук, може да се добави и позабравената подробност, че новите абонати на „комфортните” планове няма да заплащат месечна такса за услугата „Любим номер” през първите един или три месеца, в зависимост от срока на абонамента им, и ще могат да говорят неограничено и напъло безплатно с още един номер от мрежата на М-Тел.

Както вече писах, то повече от видно е засилването в конкуренцията за фиксираната телефония между мобилните оператори. Сигурен съм, че известна вина за това има и процедурата за преносимост на фиксирани номера, която вече е в сила и клиентите биха могли да се възползват от опцията. Съдейки по доста агресивната оферта на Виваком, то за мен това е опит за защита или по-скоро сериозен удар под кръста спрямо всички на пазара на телекомуникационни услуги. Не знам обаче как би било по-точно да бъде определен – последен опит за задържане на клиенти или доста сериозна демонстрация на надмощие над конкуренцията…?

Реално погледнато Виваком като наследник на бившата БТК е най-големия и сериозен оператор на пазара. Не би могло да е друго, като се има предвид, че реално погледнато компанията е собстеник на най-голямата кабелна мрежа в страната. Все пак е градена при условията на абсолютен монопол и едва ли когато строителите на светлото бъдеще и комунизма у нас са подозирали дори какви времена на див и разяждащ капитализъм ще настъпят в родината 🙂 . Е, вярно е сега има и някаква конкуренция от компании полагащи оптика, но как бихме могли да сравним мащабите?!

Дали това е добре? По мое мнение – твърдо НЕ!

Аргументите за това за да не се повтарям в изреждането им станаха видни при срива в системата на Виваком само преди броени дни. Парализирани останаха фирми, държавни организации, банки и дори летището. Чудех се дали защото не са взети нужните мерки за подсигуряване на интернет връзките с back-up такива или по-логичната – да, има такива, но доставчиците им също в дадена точка слизат на трасета на Виваком, което обезсмисля цялата гимнастика.

Питам се и другото – няма ли кой, всъщност то има кой, нали в КРС взимат пари за това, но защо никой не се меси да регулира оферти като Вивател Трио? Не е ли редно когато функцията ти е регулаторна да опиташ поне да регулираш? Допускам, че много скоро ще чуем и за първите жалби срещу тази оферта, без значение колко изгодна е за клиента. Макар, че бих могъл да поразсъждавам и по този въпрос.

На всички е ясно, че човешкото око насита няма и това е водещето при покупка на подобни услуги. Задайте си въпроса всъщност колко са 3600мин и то не един , а цели два пъти!!! Да, два, защото имате толкова на стационарния и мобилния си телефон като време за разговори…Та това прави по 4 часа на ден телефонни разговори!!! Ако приемем, колкото и нереална да е у нас схемата 8 часа работа, 8 часа почивка, 8 часа сън вие бихте ли прекарали 4 часа или половината си време във висене на телефона?

Интересно ми е да прочета и вашите мнения по темата и коментарите ви за ситуацията създала се на пазара…

GD Star Rating
a WordPress rating system
GD Star Rating
a WordPress rating system
Mtel пуснаха безплатни минути към фиксирани мрежи, 6.0 out of 10 based on 1 rating

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 + 2 =