Home » Марки » LG » LG отличници и през това тримесечие

LG отличници и през това тримесечие

3 998 прочита

lg-brand-logo

Изминалото тримесечие се оказа доста успешно за LG Electronics. Ако трябва да съм максимално коректен, то това се превръща в тенденция, която от компанията успяват за поддържат и подобряват още от предходното.

Още миналото Q2 на 2009-та от LG бяха сред отличниците. Явно продължават да вънат успехи и през предпосления отчетен период. Корейската компания обяви, че за периода е отчела рекордни приходи и печалба.

В глобален мащаб продажбите са нараснали на годишна база с 15,7% до 11,2 милиарда долара, а оперативната печалба е достигнала 685 милиона долара, което е с 1,3% повече от миналата година. Мобилното подразделение също се представя добре – продажбите са на стойност 3,75 милиарда долара, което е с 21,9% повече от миналата година, а оперативната печалба е достигнала 314 милиона долара.

Продадените телефони са на стойност 3,53 милиарда долара – ръст с 24,8% на годишна база, а оперативната печалба от тях е 309 милиона долара. Броят на доставените телефони за периода е 31,6 милиона броя, което е с 37% повече от миналата година и с 6% повече от предходното тримесечие.

Според компанията ръстът е за сметка на развиващите се и европейските пазари, благодарение на модела Cookie и устройствата с QWERTY клавиатури. Продажбите на телефони намаляват в Северна Америка и Корея, за което основна причина е икономическата стагнация.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

− 3 = 2