Home » Марки » HTC » HTC Touch2 от Mtel

HTC Touch2 от Mtel

4 566 прочита

HTC-touch-2

HTC Touch2 официално бе представен от Мтел. Модела ще бъде наличен в магазинна мрежа срещу 25 лева на месец с пакет за мобилен интернет M-Tel Surf по избор от 15 октомври 2009 г.

На проведената прес конференция по случая бе презентирана и услугата My Phone, която предлага уникална защита – информацията на телефона Windows® phone се съхранява на уебсайт, защитен с парола и хостван от Майкрософт. Ако апаратът бъде изгубен или потребителят си купи нов телефон, лесно може незабавно да възстанови контактите и цялата си информация.

С услугата на Майкрософт My Phone е лесно да се споделят снимки, направени с телефона – от My Phone уеб акаунта или директно от Windows® phone, веднага се качват снимки във Facebook, Flickr, MySpace и Windows Live.

В случай, че например апаратът бъде загубен, услугата My Phone показва визуално върху карта последното местоположение на телефона – за основа на тази информация се взема моментът на последна синхронизация или споделяне на съдържание.

HTC Touch2 е телефон, базиран на Windows Mobile 6.5, който е допълнен с потребителския интерфейс TouchFLO. В техническите му характеристики попадат :

  • 2,8″ сензорен QVGA дисплей
  • 3,2МР камера с фиксиран фокус
  • Wi-Fi
  • GPS приемник
  • HSPA възможности
  • 512 MB ROM и 256 MB RAM памет
  • microSD слот
  • сензорна навигационна лента под дисплея
  • 3,5 мм аудиоизход

Заедно с българското представяне на HTC Touch2, от Microsoft България презентираха и  новата мобилна операционна система, чиято световна премиера, бе на 6 октомври. Стана дума и за новия бранд Windows Phone, който ще обединява телефоните, базирани на различни версии на WM. Според Огнян Киряков, управляващ директор на Microsoft България, до края на годината на пазара се очакват 30 нови телефона с Windows Mobile 6.5, които ще бъдат предложени от различни производители. На срещата бяха представени новият външен вид на платформата, която сега разполага с променен основен екран, даващ бърз достъп до различна необходима информация, ново Start меню и достъп до услугите Windows Marketplace for Mobile и My Phone. Както подсказва и името, Windows Marketplace for Mobile е новата софтуерна услуга за изтегляне на приложения, която заработи буквално преди дни. С нея потребителите могат да изтеглят програми, за да персонализират телефоните си. Повечето от тях са безплатни, като, разбира се, има и платени. Заплащането става с кредитна карта, която еднократно се асоциира към съответния Windows Live акаунт на потребителя.

Андреас Майерхофер, главният изпълнителен директор на „М-Тел“ заяви, че „М-Тел“ ще предложи телефона на Apple на българските потребители, без да конкретизира кога ще се случи това. Каза само, че когато се случи, ще бъде на по-ниска цена от тази, на която в момента се продава у нас, за да бъде достъпен до по-голям кръг потребители.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

66 + = 68