Home » Новини » Google Mobile с нови опции, Android OS с нови възможности в търсенето

Google Mobile с нови опции, Android OS с нови възможности в търсенето

3 530 прочита

google-mobile-1

Най-популярната търсачка в света Google представи някой нови опции за своята мобилна версия. В случай, че сте от хората често ползващи „услугите“ на сайта в мобилния му вариант, то определено ще сте сред приятно изненаданите и доволни потребители.

Новостите са свързани с опции за конкретезиране на времевия интервал, в който търсите и по-скоро обновленията за последните периоди. Друга положителна възможност е избора на бройката изображения, които да се появяват в търсенията ви. Имате възможност да конкретизирате търсенията си и във форуми по определените критерии.

Разбира се, възможностите спрямо пълната версия са доста по-ограничени, но по отношение на мобилната са сериозни. За момента от всички тези нововъведения ще могат да се възползват притежателите на телефони с Android OS и WebOS, но много скоро към тях се очаква да бъдат добавени и потребителите на Apple iPhone. Windows Mobile, BlackBerry OS и Symbian телефони.

google-quick-search-box-android

От друга страна ползвателите на Android сдобили се с ъпдейта 1.6 Donut ще се радват на опцията „Quick Search Box“ (QSB), което всъщност предствавлява лента за бързо търсене. Чрез нея можете да търсите в паметта на телефона всичко – контакти, съобщения, снимки и дори приложения според имената им.

Много практична от гледна точка оптимизиране на търсенето е и възможността да се ползва историята за предишни търсения. По този начин не само се увеличава скоростта, но и при въвеждане на част от дума излизат и предложения за фрази по подобие на лентата за търсене в Google. Лентата за търсене има и опция за гласово търсене както и извеждане на резултати от гласово набиране и въведени гласови команди.

Източник

GD Star Rating
a WordPress rating system
GD Star Rating
a WordPress rating system

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

83 + = 85