Home » Lux & phones » Телефони за милиони – част първа

Телефони за милиони – част първа

5 977 прочита

vertu-store

В повечето случай хората търсят информация за телефони, които в момента са в рекламна кампания или просто са им направили по-силно впечатление на витрина от останалите. Аз самия не правя изключение от правилото и нормално както и всички останали се интересувам от подробности за характеристиките, коментари от потребители и не на последно място – цената.

Да, цената никога не е била фактор за подценяване, дори напротив. Парите се много определящи не само за избора на телефон, но е ключов фактор при избор на слушалка за много хора.

Е, телефоните, за които ще стане дума по-долу не са нито най-масовите, нито най-евтините, но това не ги прави по-малко известни. Смея да твърдя, че повечето от тях са в пъти по-разпознаваеми на пазара от колкото която и да е друга „масова“ марка. Ако сред четящите има собственици на Arte, Aura – моите извинения, но моделите, за които ще говорим поставят вашите в графата „евтини мобилни“.

Сигурен съм, че вече се досещате за кои марки говоря – Vertu, инкрустираните с диаманти Goldvish, и още имена, които са не по-малко известни. Какво толкова? Ако не можем да си позволим да ги притежаваме не означава, че не можем да им се порадваме и мечтаем, нали?

Важно е да направим и уточнение относно характеристиките на представените марки – в света на луксозните и скъпи телефони последното нещо, за което ще ви се наложи да се тревожите е характеристиките. Никой не плаща за много възможности, а за имиджа и престижа на самата марка, така че не се учудвайте, че 3 мегапиксела камера в даден модел попадат в категория hi-tech…

Нека обаче не губим време в празни приказки и увертюри и да преминем директно на въпроса.

Vertu

Това поне у нас е може би най-популярната марка, която се асоциира с лукс и много пари. Английската компания, която ако не знаете е изцяло собственост на Nokia е на пазара вече 7 години и е изцяло профилирала прозводството си към телефони отличаващи се с внимание към детайла и високо качество на материала.

Интересно решение за допълнителна услуга, която несъмнено кара собствениците на Vertu да се чустват специални е опцията Concierge. Всъщност това е достъп услуги от страна на компанията с едно натискане на бутон. По този начин се свързвате с call center, чийто оператори са на ваше разположение 24ч в денонощието и са готови да ви помогнат при нужда.

Vertu Ascent Ti Ferrari

Vertu-Ascent-Ti-Ferrari-front

С корпус от титаний Vertu Ascent Ti Ferrari пасва перфектно в ръката. Дизайна се допълва от ръчно обработената кожа на задния панел напомняща лукса на интериора на автомобилната марка.

Предния панел ясно показва типичния за марката стил на изработка. Дисплея е от сапфир устойчив на надраскване, а бутоните на клавиатурата са от калена стомана. Всеки един от тях се осветява по отделно, което създава невероятен ефект.

Vertu-Ascent-Ti-Ferrari-back

Тук е момента да спомена, че Vertu Ascent Ti Ferrari е един от най-високотехнологичните модели от разгледаните в този преглед…

Недостатък е крайно неудобния за ползване джойстик, което е повече от странно, поне за мен. Не мога да си представя разумна причина, по която някой ще вложи толкова усилия в дизайна и качеството на изработка на нещо, след което да позволи на нещо толкова малко да остави лоши впечатления в потребителя.

Макар и малък дисплея е достатъчно контрастен и определено заслужава да се отбележи. По отношение на камерата Vertu Ascent Ti Ferrari разполага с 3,2 мегапиксела с автофокус. Може би ще се запитате – какво толкова? Ами не е никак малко! Да, не е Nokia N86 8MP, но това е първия телефон на марката с камера от подобен калибър.

Vertu-Ascent-Ti-Ferrari-package-2

Пакетажа в първия момент е малко стряскащ – едва ли някой очаква плащайки 10000$ да получите кутия от картон, нали? Е, притесненията бързо се разсейват след като отворите кутията и видите изработените от кожа кутии от комплекта. Определено подсказват, че в тях се крие един наистиина скъп телефон.

Окомплектовката не е сред тези, които биха ви шокирали с изобилие. Смятам, че много по точно е ако се опише като спартанска – кабел за данни, ребрандирано зарядно от Nokia и стилен ключ за отваряне на задния капак.

Vertu Constellation Rococo

Vertu-Constellation-Rococo

Това е най-евтиния модел от марката, като цената от 8000$ е просто смешна. Не за мен, предполагам и за повечето от вас, но отново напомням, че тук говорим за марки и модели, които никога не са имали за целева потребителска група средния или масов потребител. И да, за цена 15-тина пъти по-ниска от споменатите до тук ще имате телефон с толкова пъти повече функции от представените. Въпрос на гледна точка, разбиране, но най-вече на престиж и финансови ресурси.

Vertu Constellation Rococo е модел може би подценяван, а може би не толкова популярен. Това не означава, че от Vertu са подходили с пренебрежение. Корпуса от калена стомана не е най-впечатляващото в модела, а и със сигурност с подобно нещо са известни и далеч по-евтини модели. Обаче сапфирения кристал ползван за направа на устойчивия на надраскване дисплей, както и керамичната клавиатура с над 1100 отвора изработени с лазер и ръчно запълнени с прозрачен материал заслужават внимание.

Vertu-Constellation-Rococo-back

Constellation Rococo е достъпен в няколко вариации по отношение на кожата ползвана за задната част на панела, а избора се допълва с възможности за промени по вида на ползваните за инкустрация камъни по предния панел. Модела определено е по-лек от Ascent Ti Ferrari, а и D-pad боравенето е много по-лесно и удобно.

Пакетажа е не така впечатляващ като този на Ascent Ti Ferrari. В себе си включва набор от ребрандирани Nokia аксесоари, а ключа нужен за отваряне на задния капак седи някак евтин на фона на този в Ferrari.

Vertu Signature S

Vertu-Signature-S-front

Напомня ли ви на дистанционно за телевизор? Дори да е така, то ще е доста скъпо такова…

Модела е наричан от Vertu – шедьовър на изкуството, тъй като според компанията в него са вложени много старание, работа и умения. Vertu Signature е първата линия на марката, чийто телефони са изработени ръчно от самото начало до край от един майстор. От Vertu избрали за работата най-добрите си служители, които след приключване на изработката се подписвали на модела, както правят художниците с творбите си.

Звучи невероятно, но сами можете да се уверите от видеото по-долу…

Видеото е взето от официалния сайт на марката, а производителя обяснява, че само за изработката на сапфиреното покритие на предната част от корпуса са нужни около две седмици. Оставям на вас сами да си представите колко отнема пълния процес!!!

За да бъде постигната нужната здравина и уствойчивост на надраскване то се обработва при температури от порядъка на 2000 градуса.

Всеки от клавишите на клавиатурата лежи върху гумена подложка, а самите бутони са така прецизно изравнени и фиксирани, че при движението си не докосват кристала на панела, като по този начин е елеминирана възможността от засядане или нараняване повърхността.

Vertu-Signature-S-back

Може да се каже, че Signature S е един от най-елегантните модели на Vertu. Задния панел е от калена стомана и кожа, а заключващия механизъм на капака на батерията е доста по-различен от този при останалите.

Към пакетажа освен стандартните аксесоари е добавена и втора батерия, което заслужава адмирации, а от друга страна тук е момента да отбележим, че Signature S разполага с WiFi към останалите си функции.

Многа важна особеност на Vertu Signature S, а предполагам не е от най-известните факти подробностите около мелодийте на звънене. Композирани са специално за модела от Дарио Марианели. Музиката е изпълнена от Лондонския Симфоничен оркестър, а солото е изпълнено от Андреа Гриминели – един от водещите флейтисти в световен мащаб.

Е, това е от мен по въпроса със скъпите играчки за хора с възможности. Макар и да не можем да си ги позволим, няма причина да не се поинтересуваме за тях, а и да помечтаем. Знае ли се? Може би някой ден и ние ще можем да ползваме подобни телефони, макар че лично аз дори и да имах възможността, не бих.

Много скоро ще ви представя още няколко модела на други марки добили славата си като едни от най-скъпите и майсторски изработващи своите телефони производители. Всичко това във втората част на Ревю за милиони…

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

83 − 79 =