Home » Новини » Регистрират поименно собствениците на предплатени карти

Регистрират поименно собствениците на предплатени карти

3 869 прочита

 

registraciq-pre-paid-globul-vivacom-mtelВ случай, че още не сте получили известяващия си смс от оператора, който ползвате, нека ви го кажа аз :

Вече тече процедура по регистрация, при това поименна на всички притежатели на предплатени карти на различните оператори! Не, не се шегувам, и информацията е абсолютно достоверна!

Всеки собственик на предплатена карта е длъжен в определения срок да се яви в офис на оператора или негов представител / Германос за Глобул /, където да бъде регистрирана СИМ картата на негово име. Ако не спазите срока, след изтичането му картата ще бъде терминирана, т.е ще загубите номера си.

Защо е нужно да предоставите данните си на оператора?

Всичко това се налага поради промяна в Закона за електронните съобщения и влизане в сила на Правилата за събиране на данни на потребители на предплатени услуги. Операторите ще предоставят данните единствено при поискване от страна на компетентните органи за нуждите на разкриване и разследване на престъпления.

Какви са сроковете?

  • Регистрирайте се до 31.12.2009 г. във всеки магазин или офис на оператора, който ползвате. В противен случай вашите изходящи повиквания и SMS-и (с изключение на услугите за спешни повиквания) ще бъдат спрени.
  • Ако не предоставите данните си в срок до 31.01.2010 г., ще се наложи вашата карта да бъде изцяло спряна.
  • Ако изпуснете и двата срока – имате още един шанс да запазите номера си.
  • Ако срокът на валидност на вашата карта е изтекъл, за да ползвате предплатена услуга е необходимо да закупите нова карта, без право да запазите номера си.

Какви данни се изискват за предоставяне?

  • За физически лица български граждани – три имена и Eдинен граждански номер. Потребители, които започват ползването на предплатена услуга след 01.01.2010 г. трябва да предоставят и постоянен адрес.
  • За чуждестранни граждани – име, номер на паспорта (или друг документ за самоличност) и личен номер, ако има такъв. Чуждестранни лица, които не притежават личен номер представят номер на паспорта или друг еквивалентен документ за самоличност.
  • За юридически лица и еднолични търговци – наименование, седалище, адрес на управление и идентификационен код.
  • За потребители, които нямат навършени 18 години и нямат документ за самоличност се събират данните на родителите им (или попечители/настойници).

Къде можете да се регистрирате?

Можете да предоставите вашите данни във всеки магазин на вашият оператор.

Как се извършва самата регистрация?

Регистрационната форма трябва да бъде попълнена лично от потребителя.

Ако нямате възможност да се регистрирате лично – данните могат да се предоставят и от ваш пълномощник. Пълномощното трябва да бъде нотариално заверено и да съдържа текст, че упълномощеният има право да предостави съответните данни от ваше име.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

− 1 = 7