Home » Моите коментари » Как БТК/Виваком блокира половин България…

Как БТК/Виваком блокира половин България…

6 157 прочита

btc-spria-internet

Проблем в мрежата на Виваком (БТК) е причина градове от цялата страна да останат без интернет достъп.

„По неофициална информация засегнати от аварията са над 100 000 домашни и бизнес потребители.

Свривът в мрежата на Виваком остави и хиляди хора без достъп до парите им в картовите сметки, като десетки банкомати нямаха комуникация с обслужващите банки, предаде БГНЕС. Проблемът постави на нокти хората от БНБ. Клонове на търговски банки също бяха поразени и клиентите им не можеха нито да внасят нито да теглят пари.От техническия център на Виваком информират, че се работи по проблема и се очаква да бъде отстранен до 16 часа днес.

Сривът засегна и работата на пощите, чиито компютри отказаха и така спря плащането на битови сметки. Бяха прекъснати за кратко и мобилните връзки на оператора, както и достъпа до Интернет.
Достъпът до интернет услугата VIVACOM Net и градската мрежа за пренос на данни са възстановени в 15.30 часа днес, съобщиха от компанията в късния следобед. Мобилната услуга е била възстановена в 15.00 часа. Вече функционират нормално и IP/VPN и интернетът за бизнес клиенти, съобщиха от компанията, цитирана от БТА.

Около 18 часа Виваком декларира, че проблемът е отстранен, но дори и в момента някои потребители имат затруднения при влизането в мрежата. “

Всичко това изтече днес като информация по различните сайтове за новини. Тук обаче не искам да говоря за новини, а за моята гледна точка. Да, и аз може би като вас ползвам ADSL. Потресен съм за пореден път от това, че един монополист ако ще да си смени логото, собственика, топ мениджъра още двайсетина пъти, като междувременно се ребрандира поне 15 пъти, си остава БТК…Да, случва се да има проблем, но защо все на едни и същи да попитам другарите кабелджий?

Тъй като към днешна дата това е оператора с претенция за сериозна част от телекомуникационния бизнес у нас, то нека да видим какво е положението спрямо мобилен оператор. В Мтел хотлайн / онези мили хора от *88 / са над 240 служители, които ако ги потърсите ви отговарят до 30та секунда, при това 24/7! Глобул в това отношение са малко по-назад, но смея да твърдя, че 2-3 мин максимум ще чуете глас на оператора от другата страна и то ако е много натоварено. Хайде сега да видим какво става при БТК, извинете бъркам още, Вивател. Ами аз до сега имам само един опит за последните 3 години с резултат под 20 минути. Как да паднат под това време като хотлайна им е в Плевен и е в пъти по-малоброен от този, на който и да е мобилен оператор. Всъщност като се замисля, смея да твърдя, че Евроком имат повече оператори от БТК…

Дразни ме, че съм оставен без избор. Ако искам интернет трябва да плащам и телефон. Не било така? Ами да! Всъщност е така – ако не искате телефон, може и само интернет, нооооооооо :

  • ако има техническа възможност
  • ако успеем да ви отговорим колко ще ви струва / чаках 15мин да намерят цената/
  • ако искате да платите модема, макар да не знаеха кой от двата трябвало да си взема?!?!
  • ако сте навити да плащате 2 лева!!!! по-малко от колкото ако ползвате ADSL+телефон

Е, няма нужда!

От друга страна си плащам, нали? Ама за какво? Вече 3та седмица не могат да ми решат проблема, или по-точно няма как, защото вече станаха много на линията и не им стига капацитет. А ако не знаете по ползваната технология, по която получавате свързаност от другарите практически при натоварване на линията няма как да и вдигнат капацитета. И какво? Ами става като при кварталната кабеларка! Комшията като пусне да сваля порно, комшииката нареди новите серии на „Отчаяни съпруги“ и още 10на като мен се пробват да качват или свалят и всичко по едно и също време и…край!

Ама имате 12 мегабита! Е как иначе, само че ние не падаме от луната и сме на ясно горе-долу как се подават посочените капацитети. Купуваш 10 мегабита, а продаваш на 30 абоната по 4 мегабита…Цифрите са ориентировъчни, но принципа е точен. Не вярвате? Ами поразровете се в мрежата!

А! На ADSL сте и нямате връзка? Ами…пийнете мента, глог и валериян, изкарайте рибарското столче и заемайте поста до телефона чакайки някой да вдигне на 0800 100… И ако успеете, кажете че и аз нямам интернет също…ама нямам вече нерви да се разправям с тях…

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...
Как БТК/Виваком блокира половин България..., 10.0 out of 10 based on 1 rating

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

+ 78 = 84