Home » Марки » Samsung » Samsung W880

Samsung W880

2 538 прочита

samsung-w880

Да кажа, че съм бил вдъхновен, то бих излъгал, но силно заинтригуван – абсолютно. Говоря за Samsung W880. Подобен интерес в мен рядко може да бъде породен от мобилен телефон, но говорейки за този модел ми е трудно дори да го класифицирам. Телефон ли е или дигитален фотоапарат?! Трудно е да се каже категорично, а и кой ли би могъл?!Samsung W880 разполага с характеристиките и на двете.

Интересно как бързо се развива света на технологиите. До преди 4-5 години фотоапарат с 3 мегапиксела беше почти „чудо на техниката“, а финансово малко хора можеха да си го позволят. Няколко години по-късно същите мегапиксели, но в мобилен телефон карат не малко хора да бръчкат вежди и да недоволстват. А как да е по-друг начин когато на пазара се появяват модели като този на Samsung?!

samsung-w880-side

Това са причините да реша да се спра и отделя време да събера повече информация за корейската разработка и да ви я представя в това скромно ревю…

Да, за момента по официална информация модела е предназначен за корейския пазар, но в някой сайтове, на които вярвам като източници на информация се промъква и идеята, че много скоро ще бъдем свидетели и на масовата версия на модела. Очакванията са да се появи като модел под името Samsung M8920. Въпреки това става дума само за догадки и преглед на прототипен модел.

Предположенията във връзка по-горе казаното са, че опцията за телевизия ще бъде заменена с по-практични функции като Wi-Fi и GPS.

samsung-w880-back

Samsung W880 разполага с 12 мегапиксела камера, вграден 3х автофокус, при това разработен с типичните механични елементи за подобен обектив, но и характерен за фотоапаратите! Освен всичко казано до тук, модела е с 3,3 инча AMOLED дисплей с WVGA резолюция. Е, това не е сред опциите, които можете да срещнете във фотоапарат, нали?!

Нека сега се спрем малко по-подробно на конструкциата на Samsung W880. Трудно бихте предположили, че виждате мобилен телефон ако го гледате от страната на батерията. По корпуса има налични всички атрибути типични за дигиталните фотоапарати, вградена е дори ксенонова светкавица. Интересно става при включване на камерата. Механичния зуум изключително бързо изважда обектива, като движението на механиката е плавно и леко. Накратко казано – наличието на механика нито забавя, а още по-малко затруднява бързото заснемане.

Интересен е бутона за избиране на функции, който също е вграден отстрани на корпуса. С негова помощ лесно можете да смените режимите на заснемане между наличните такива. Опциите са от макро, пейзаж, потрет до smartauto и ръчен.

Безспорно функцията или по-точно опцията, която ще продава, както образно така и буквално казано, е камерата. Samsung W880 AMOLED 12 разполага с внушителните 12 мегапиксела снимащи на впечатляващата резолюция от 4000 x 3000 пиксела. Да, ще кажете вие, но и Pixon 12 има същите пиксели. Така е, но ако трябва да сме точни модела попада в тройката заедно с Pixon 12 и Nokia N86 8MP. Различаващото го е настройката на ампературата, което дори може да бъде контролирано ръчно. Това е функция благодарение, на която имате възможност да настроите допълнително остротата на цветовете и осветеността на снимката.

В няколко сайта се прокрадва и догадката за наличие на хардуерен стабилизатор за сниките поради доста по-доброто качество на снимките сравнено с други модели. Като споменах качеството на снимкатата предполагам е напълно излишно да обяснявам, че едва ли бихте останали разочаровани. Може би най-точната дума описваща го е отлично.

Не бива, а и не могат да бъдат спестени суперлативите по отношение на видео записа, който е при 720p и скорост 30 fps. Комбинацията от качествена камера, отлична оптика и то механична – подобни параметри наистина могат да задоволят и най-претенциозните потребители. Нека сами се уверите от приложеното видео…

В заключение мога да кажа, че Samsung W880 е модел, на който не му отнема много за да ни убеди и докаже, че е най-добрия фотоапарат сред телефоните. Комбиниращ предимствата на качествената оптика с механичното приближение и 12те мегапиксела на матрицата и HD качество на видеото излиза поне крачка пред конкуренцията си.

Без съмнение модела ще бъде хит още при пускането си на пазара в Кореа. Ако се появи, а това ще се случи, и на световния пазар, то въпрос на цена ще бъде и успеха му в продажбите. Не би било логично да се случи друго, при условие, че модела ще позволи да захвърлите стария си фотоапарат и да комбинирате притежаниято на нов такъв плюс опцията за нов и съвременен модел мобилен телефон.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

95 − = 94