Home » Новини » Omnia HD и N97 с пореден firmware update

Omnia HD и N97 с пореден firmware update

3 544 прочита

firmware-update-HD-N97Samsung Omnia HD и Nokia N97 се сдобиха с нова версия на основния си софтуер. Някой пропуски, както и подобрения и допълнения ще донесат със себе си firmware ъпдейтите на цитираните модели. Разликата е, че докато притежателите на Omnia HD вече могат да се възползват от благинките за модела си, то собствениците на флагшипа на финладците ще се наложи да почакат още поне месец.

Софтуерния ъпдейт на Omnia HD XEII1 е достъпен за потребители от Русия и Хонг Конг. Гласовия AMR кодек ползван за аудиото при видео запис е подменен с AAC. Друга новост е корекцията в 3D task switcher-а,Omnia-HD-3d-switcher които не малко напомня този в Samsung I8000 Omnia II.

Промяна има и при QWERTY клавиатурата, при чийто клавиши има повече разстояние за по-голямо удобство при ползването и. Добавени са няколко приложения, като са отстранени и някой бъгове в браузера и медийния плейър.

На приложеното видео можете да видите работата на Omnnia HD след обновяването на софтуера.

Ползвателите на Nokia N97 към момента няма да могат да получат благинките на обновленията по софтуера както собствениците на Omnia HD. Ще им остане за още известно личното удовлетворение, че държат в джоба си топ модела на Nokia…

Това, което обаче ще получат с firmware ъпдейта, а било то и след месец ще кинетичното скролване, подобрения има и при работата с QWERTY клавиатура, а музикалния плейър ще започне да показва повече информация относно албум, песен и изпълнител.

Ще бъдат добавени приложенията за CNN, MySpace, ESPN, Elle, поддръжка на VoIP и по-нова версия на Ovi maps. Интересното е именно тук! Напълно логично е човек да помисли, че всичко това ще заеме допълнително пространство от паметта на телефона. Колкото и да не ви се вярва съвсем не е така, дори обратното – след ъпдейта от производителя обещават повече свободно място на телефона ви.

За повече визуална представа по въпроса можете да погледнете и приложеното видео.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 + 3 =