Home » Новини » Office 1 Superstore официално заработи с Мтел

Office 1 Superstore официално заработи с Мтел

4 415 прочита

Mtel-Office-1-superstore

Предполагам редовно челите блога си спомнят статията, която пуснах преди 20-тина дни по повод раздялата между Office 1 Superstore и Globul. Ако тогава беше само слух, то вече търговското сътрудничество между Mtel и Office 1 Superstore е напълно официален факт.

От пресцентъра на оператора пуснаха съобщение, с което обявяват началото на търговските си отношения с веригата за офис материали, а посочената дата е 01.10.2009г. За да бъда конкретен ето и точния текст :

„На 1 октомври 2009 г. Мобилтел поставя началото на партньoрството си със своя нов търговски представител – Office 1 Superstore. С това стратегическо решениe телекомът ще прибави нови 160 търговски обекта към съществуващите 500, в които се предлагат негови продукти и услуги. Днес бе подписан договорът за сътрудничество между двете компании.

Като ексклузивен представител на Мобилтел, Office 1 Superstore започва продажбата на пълната гама услуги на оператора. Във веригата магазини клиентите ще открият разнообразни оферти, подходящи както за дома, така и за офиса – в това число фиксираните и дейта продукти на М-Тел, дигиталната телевизия QUARTO.“

Е, да ни е честито! Сега тревожните клиенти, които винаги плащат в последния момент ще имат още една алтернатива. Много ми е интересно не сътрудничеството като такова, а по-скоро развитието и промяната, която ще се наложи, а и най-вероятно ще претърпи веригата за офис консумативи. Разсъждавайки от позицията на човек работил в друга верига преминала през всички „драми“ на подобно сътрудничество, то най-интересното предстои.

Ако до момента  Office 1 Superstore разчиташе основно на корпоративния си отдел за да крепи активациите си към оператора Глобул, а в обектите събираше само сметки, то сега ще е повече от наложително да се направи промяна. Не само заради Мтел, а и по много по-тривиалната причина – оцеляване на пазара. А там вече са Хенди и М-Свят, които независимо от икономическите трудности и обстановка имат много сериозно предимство – опита.

За да се стопи подобна преднина или ще се наложи много и сериозна работа по отношение обслужване на клиента и предлагане, което без да обиждам никой, но според мен не съществува към момента по щандовете на Office 1.

Алтернативата на това е да се издирят и наемат хора минали през всичко това и етапите на израстване в отношенията между оператор и търговски представите, които бързо да внедрят нужните промени и да предприемат необходимите мерки.

За мен най-логичен се струва вариант Б, но няма начин да знам как виждат ситуацията от цетралата на компанията. Ако се спрат все пак на тази опция, то смятам ще трябва да са готови и да предложат не само сериозно заплащане, бонусни схеми, но и интересен социален пакет за да привлекат нужните за начинанието хора.

Каквото и да се случи от тук, то за мен ще е от голям интерес и със сигурност ще продължа да следя максимално от близо развоя на събитията по темата.

Ако искате можете да се запознаете с пълния текст на официалното съобщение на оператора Мтел тук.

GD Star Rating
a WordPress rating system
GD Star Rating
a WordPress rating system

Сподели с приятели

2 Responses to Office 1 Superstore официално заработи с Мтел

 1. Гост

  01/10/2009 at 12:47

  Без да обиждам автора, но ми е много странно от къде знае, че „разчиташе основно на корпоративния си отдел за да крепи активациите си към оператора Глобул, а в обектите събираше само сметки“… До колкото прочетох не пише, че е работил в магазин

  GD Star Rating
  a WordPress rating system
  GD Star Rating
  a WordPress rating system
 2. Boris

  01/10/2009 at 13:10

  Без да се обижда автора 🙂 , но ми се струва несериозно да правя аналогия на брои активации в Офис 1 и обект на Германос да кажем…Ако трябва да съм малко по-конкретен без цитиране на точни цифри, но съотношението в активирани карти при обекти на едната и другата фирма на една и съща локация е горе-долу 1 : 4…В случай, че сравнението е с обект на ГлобулНет, то тогава няма място за сравнение – в нет-а нещата са си зле. А относно корпоративния отдел – там трябва да призная, че поне бяха много по-силни дори и от този на Германос. Към момента не бих се наел да го коментирам, тъй като нямам актуална информация, а и не съм се интересувал.

  GD Star Rating
  a WordPress rating system
  GD Star Rating
  a WordPress rating system

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 + 4 =