Home » Марки » Nokia » Nokia 2700 Classic

Nokia 2700 Classic

3 494 прочита

nokia-2700

От няколко дни все не ми остава време да отделя нужното внимание на някой от новите промо предложения, които вече дори са в телевизионна рекламна кампания.

Днес реших да се спра на модел, който забелязах на „Hotspot“ в Германос още преди 10-тина дни, при това на повече от прилична цена, а от няколко дни е и на телевизионна реклама. Мнозина може би правилно се досещат, че говоря за Nokia 2700 Classic.

Модела лично мен ме грабна с изчистения си дизайн и това, че е „бар“ телефон, т.е цял корпус /не съм фен на „флип“ телефоните/.  Набива ми се на очи, че в последните си модели, и по-конкретно по-ниския клас на Nokia дизайна е с изтеглена по-надолу клавиатура, което създава визуалното впечатление за по-голям дисплей. Ако се замислите ще се сетите, че при Nokia 6303 ситуацията е сходна.

Всъщност дисплея на Nokia 2700 е нито повече, нито по-малко от 2 инча, като разполага с 256 хиляди цвята. Не е зле за телефон от ниския ценови клас, нали? Не бива да очаквате чудеса по отношение на типа на дисплея, в случая е TFT.

Както от към дизайн, така и от страна функции телефона е максимално опростен и изчистен – в случая за варианти на връзка ще се наложи да се примирите с GPRS и да преглътнете липсата на безжичен интернет или 3G.

Камера има, при това е 2 мегапиксела, с максимална резолюция на снимане 1600×1200 pixels, а видеото е  CIF@15fps. Няма предвидена за видео разговори, но и за какво ви е при тази ограниченост на свързаността? Освен снимки и видео, телефона може да възпроизвежда и MP3 формати, а ако това е малко можете да слушате радиото, което е с RDS функция. Доста странно решение, предвид факта, че в по-скъпи телефони тази опция липсва. От друга страна това е повече от добра новина.

Като заговорихме за музика и снимки, то ще е нужно и пространство, на което да ги съхраните. Вградената памет на телефона е 64MB…Няма място за притеснение, че ще бъде недостатъчна! Nokia 2700 Classic разполага не само със слот за microSD, но и в комплекта е предвидено наличието на такава карта с капацитет 1GB.

Ако могат да се класифицират като „екстри“ наличието на :

  • MP3/MP4 player
  • Органайзер
  • Гласови бележки
  • Гласово набиране

Е, имате ги!

Батерията на 2700 Classic е 1020 mAh (BL-5C), като предвид минимума опции и класа на телефона, то поне ще имате гарантирано по-дълъг период на ползване с едно зареждане. По спецификация би трябвало да очаквате до 288 h в standby режим, до 6 h разговори или 12 h слушане на музика…Винаги и на клиенти съм го казвал, че тези цифри са ориентировъчни, замерени при идеални условия, което означава, че практически няма как да бъдат постигнати при реални условия.

Не разбирам какво точно притеснява хората дали ще си заредят телефона веднъж на 3 или 4 дни?! Та в крайна сметка батериите вече са Li-Ion или полимер, като подобни фактори като цикли на заряд не влияят така на живота им като при по-старите Ni-MH.

И остана да поговорим за финансовия аспект на нещата, който според мен за успеха в продажбите на модела ще е ключов. Цената на телефона с карта на Глобул е 29лв, а програмата, с която ще се наложи да се обвържете е National 100. Не е сред най-евтините, но пък предлага сериозен пакет минути. Ако варианта не ви устройва, то имате възможност да избирате измежду останалите тарифи, но тогава цената става 69лв. Според мен дори тя не е висока за нов модел, при това Nokia…

Ако сте сред онези, които нищо и никой не може да ги убеди в ползите от субсидираните цени от операторите, то би трябвало да сте готови да се разделите с 200лв, колкото е стойността на Nokia 2700 Classic без каквито и да е ангажименти…

При търговския партньор на Мтел – Хенди същия модел може да бъде закупен на цена 189лв свободен, а цената му с карта е 159лв…

Ако сте възнамерявате да правите покупка, но това да е без обвързване с оператор, то аз бих ви посъветвал да помислите пак. В конкретния случай говорим за близо 70% отстъпка от цена свободен, което си заслужава вниманието, не е ли така?

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 + 3 =