Home » Марки » LG » LG KU990 Viewty

LG KU990 Viewty

4 046 прочита

LG-KU990-Viewty

Не можах да се въздържа и да не споделя на каква „уникална“ промоция попаднах…Говоря за LG KU990 Viewty!!!

Ако сред вас има хора поне малко интересуващи се от мобилни телефони ще си спомнят вече далечния момент на неговата поява преди почти 2 години и зашеметяващите, дори за днешни дни минаващи за интригуващ факт 5 мегапиксела на камерата…

Да, колегите от гръцката фирма са се спрели именно на него за да го изведат в предните си позиции на продажби от вече поне 2 седмици, и да ви кажа мисля, че доста добре успяват.

Да видим какво всъщност предлага модела LG KU990 Viewty и какви са основните му положителни страни :

 • Tri-band GSM/GPRS plus HSDPA support
 • 5 мегапиксела камера с автофокус и стабилизация на изображението 
 • Втора камера за видео разговори
 • 3 инча 262K цвята TFT тъчскрийн с резолюция 240×400 pixels
 • VGA видео запис 30 fps
 • QVGA видео запис при120 fps
 • TV-out
 • Стилус, при това доста оригинален
 • DivX video playback

Започвате ли да си припомняте фактите и да си отговаряте как може модел на почти 2 години отново да е в челните редици по продажби?!

Разбира, се че има и недостатъци сред които са :

 •  стилуса във вид на донгъл е меко казано непрактичен
 • с запълването на паметта работата на файловия мениджър се забавя
 • стар модел

При размери 103.5 x 54.4 x 14.8 mm и тегло от 112 g няма как да говорим за „нежен телефон“, но от друга страна именно тези параметри поне в мойте очи го правят стабилен и добре седящ в ръката телефон.

Интерфейса силно напомня този на LG Prada, а изведените shortcuts на основния екран имат опцията да се персонализират, което вече го различава от цитирания модел. По отношение на дизайна му може да се каже – максимално опростен, но въпреки това впечатляващ. Интерфейса е приятелски към потребителя и не затруднява боравенето в опциите.

KU990 Viewty дава възможност за поддръжка на мейл акаунти, а за по-лесното боравене с тях е предвидена опцията за виртуална QWERTY клавиатура, която да улесни работата ви при писане. Разбира се можете да ползвате и възможностите за разпознаване на ръкописен текст като пишете директно на дисплея.

Докато все още сме на тема писане, то редно е да се обърне внимание, че на LG KU990 можете да преглеждате и своите документи използвайки редакторите за това. Боравенето с тях е подпомогнато и от наличния файлов мениджър, чието представяне е задоволително.

При наличие на камера от 5 мегапиксела не е далеч от ума да се досетим, че в тази насока ще е акцентирано основно. Дори дизайна на задния панел и изобщо задната част на телефона е така направена, че напомня на цифров фотоапарат…Можете да гледате в режим на дисплея „пейзажен“ видео клипове или филмчета или просто да преглеждате заснетите от вас приятни моменти. За съжаление XviD и DivX 6 кодеците не се поддържат. 

LG-KU990-Viewty-back

Да се върнем на снимките – камерата ползва цялата ширина на дисплея и изображението е впечатляващо в моменти на снимане. Резолюцията, при която можете да направите снимка е 2592 x 1944 pixels. Телефона е екипиран и с светкавица, което разширява опциите ви за ползване. Като качество се нарежда някъде между LED и Xenon светкавиците…Като опции на камерата възможностите са още по-големи – можете да снимате в режими като потрет, пейзаж и тн, а на всеки от тях да направите и някой допълнителни настройки. Наличието на таймер или самоснимачка /както ви е по-удобно/ позволява да се снимате и сами настройвайки периода след, който да бъде направена снимката.

Видео записа е също на ниво – файловете са в AVI формат, а кодировката е DivX 5.0. При заснемане на VGA резолюция, скоростта е 30 fps („качество като при DVD“ както бе рекламирано от Nokia), но това не е всичко! При QVGA резолюция скоростта е внушителните 120 fps!

За да има къде да съхраните всички тези медийни изживявания Viewty разполага и със слот за карта памет, а вградената е 100MB…

 И достигнахме до финансовия момент…

Топ офертата като цена за LG KU990 Viewty е в Германос с програма на оператора Глобул и програмата National 100. Сигурно знаете, че с тази програма е и най-ниската цена, на която можете да закупите телефона, а в случая е 129,90лв. С някоя от останалите програми цената е 219,90лв, като и в двата случая говорим за договор с период 2 години…Цената свободен апарат е 359,90лв.

В магазините на партньора на Мтел – Хенди, LG KU990 Viewty може да бъде открит на цена 379лв с карта на оператора и 409лв на свободна продажба…

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

84 − = 79