Home » Новини » Globul се раздели с Office 1 Superstore

Globul се раздели с Office 1 Superstore

4 125 прочита

GlobulGlobul прекратява договора за основно търговско представителство с „Кооперация Панда“, оперираща под търговското наименование Office 1 Superstor, съобщиха от мобилния оператор.

Все още не е ясно какво точно се случи, но едно е сигурно – трябва да е нещо сериозно!

Не е тайна, че от оператора от не малко време се опитват да разтрогнат отношенията си с фирмата за офис обурудване и все не се случваше. Явно обаче този път е окончателно или дава всички признаци за такова.

На 08.09.2009 неочаквано и без официална или предварителна информация към магазинната мрежа са били деактивирани всички ПОС кодове на Office 1 Superstore. С други думи Globul са отрязали достъпа на партньора си до системата си за активации, с което практически са стопирали работата.

За това, че е било неочаквано съдя по факта, че до последно се пускаха обяви, а и се провеждаха интервюта за консултанти за телеком услугите. Няма логика подобно нещо да се прави, ако си на ясно, че дните ти в този бизнес са преброени.

По-интересния въпрос все още обаче остава : Окончателна ли е раздялата или по-скоро сериозен урок от страна на оператора към партньора му за някоя много, ама много сериозна крачка в грешната посока?! Едва ли ще чакаме дълго преди да се разбере…

Клиентите на Office 1 Superstore ще бъдат обслужвани в собствените магазини на Globul и Germanos, както и от магазините на Global Net Solutions и Internity.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

4 Responses to Globul се раздели с Office 1 Superstore

 1. Vladimirov

  11/09/2009 at 14:30

  От 1.10.2009 Office 1 започват работа не с кой да е, а Мобилтел ЕАД.

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...
 2. Boris

  11/09/2009 at 17:57

  Може би защото покориха всички върхове на пазарни дялове и активации с единия оператор и вече няма на къде и за това започват с другия…Струва ми се, че Мтел залитат от едната към другата крайност. До преди 2 години бяха най-консервативния оператор, напълно изолиран към търговски партньори, а сега…

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...
 3. Vladimirov

  11/09/2009 at 18:38

  Ами то на Мтел не им останаха много партньори след като купиха щандовете в Технополис, а пък и кризата, която е обхванала Мсвят и които съвсем скоро могат да прекратят работата си с оператора/или той с веригата ;)/……може би за това са се решили на тези действия.

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...
 4. Boris

  11/09/2009 at 19:24

  Въпроса кой колко е зле е много разтеглив, смятам че е ясно. Без да навлизам в подробности, но при цел 200 и изпълнение 80-90 са си 40-45%, но при цел 100, то процента става двоен. Тук остава отворен за тълкуване въпроса добре ли сме или не, щом преди сме правили 200, а сега 90 и то при куп още фактори „разтягащи“ цифрите до въпросните 90? 🙂
  Но по темата – интересно е като ход, предвид, че Панда никога не са имали славата на много добри в активациите по обектите. Корпоративните им активации са съвсем друга тема на разговор, дори имам спомени за времена, когато основната част активации идваше именно от там…

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

28 − = 23