Home » Новини » Нова покупка на Nokia

Нова покупка на Nokia

3 653 прочита

nokia-dopplr

Nokia продължават процеса на придобиване на социални медии с покупката на Dopplr, базиран в Лондон сайт, който позволява на членовете на Dopplr могат да споделят своите планове за лични или бизнес пътувания със своите приятели, като посочват интересните места за отсядане, хранене и разглеждане в различните кътчета на света.

Сделката е поредното придобиване от страна на водещия световен производител на мобилни телефони в областта на интернет услугите и очевиден стремеж на финландската компания да търси нови полета на растеж, извън бизнеса си с апаратите.

Nokia съобщиха, че не предвиждат промени в настоящия формат на работа на Dopplr. Nokia купува компанията от частни акционери. Dopplr е основана и се управлява от бивш служител на Nokia – Марко Ахтисари, който е син на нобеловия лауреат Марти Ахтисари.

Очаква се сделката да е на стойност между 10 и 15 милиона евро.

Явно финландците наистина търсят нови хоризонти за разширяване на бизнеса си, което да им помогне да се измъкнат от кризата или поне от слабите финансови резултати за изминалото тримесечие. След като навлязоха в бизнеса с лаптопи, а малко по-късно обявиха и плановете си за пускане в действие и финансова услуга, то ред е и на социалните мрежи, било то и такава предоставяща вид услуга…

GD Star Rating
a WordPress rating system
GD Star Rating
a WordPress rating system

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

+ 26 = 30