Home » Новини » Кодово име Erdos

Кодово име Erdos

3 343 прочита

nokia-8800-erdos

Като начало не ми се вярваше на информация, на която се натъкнах преди седмица, но явно има и доза истина. Мълвата се разпространява бързо, което ми подсказва, че явно има и доза истина във прочетеното от мен. За какво иде реч?

Nokia подготвяли пускане на нов модел под името Erdos. Тук е важно да уточня, че названието е кодово, т.е на проекта, а търговското най-вероятно ще е различно. За сега в различни сайтове се появява различна, при това непотвърдена информация относно параметрите и вида на модела, но от снимките много напомня на моделите от серията Arte…

Явно това ще е само външна прилика, а не свързана с параметрите на модела. Предполагам знаете, но при серията Arte характерна е високата цена, която се дължи не на наличието на множество функции, а по-скоро на качеството и цените на материалите вложени в изработката. Като говорим за изработка, то Erdos ще е от цял корпус от стомана, а дисплея предполагам логично за всички ви – устойчив на надраскване. Интересно при него е преминаването му в сив цвят в моменти, в които телефона е изключен или неактивен.

Интересното обаче е друго – очакванията са 8800 Erdos да работи под Symbian S60, което автоматично го дистанцира от моделите пуснати под името Arte. Сред другите плюсове на модела са наличието на WiFi и A-GPS, а вградената памет да е цели 8GB.

По отношение на камерата телефона ще е снабден с 5 мегапиксела с автофокус и Carl Zeiss оптика. Всичко това поместено в скромните габарити от 116.9 x 50,3 x 15.0 mm.

Очаква се Nokia 8800 Erdos да е на пазара през октомври, но за конкретна цена не се споменава никъде. Най-логично е тя да е сходна на тази, на която сме свикнали да виждаме телефоните от лукс класа на Nokia….

GD Star Rating
a WordPress rating system
GD Star Rating
a WordPress rating system

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 + 3 =