Home » Новини » Драмата между AT&T и Google продължава

Драмата между AT&T и Google продължава

3 559 прочита

apple_google_att_fcc

Драмата в спора между AT&T и Google се задълбочава. Явно този път от страна на търсачката са решили да покажат, че ако искат и те могат да окажат съпротива, която да се отраци финансово на оператора.

За да ви припомня за какво става дума ще трябва да се върнем малко назад.

През август в комисията FCC, която се занимава със сетифициране и регулиране на пазара за комуникации в Америка и се явява аналог на нашето КРС бе подадена жалба от страна на Google. Повода? 

Apple започнаха да изтеглят от своя Application Store приложения свързани с Google Voice. Малко по-късно дойде съобщението, че всичко това се налагало “поради повторение на разработките с вeче съществуващи такива на Apple…”

 Нещата обаче се задълбочават, когато стана ясно, че Apple са отказали на самия Google за собственото им Google Voice приложение…По този начин от Apple еднолично налагат ограничения при конкуренцията, която няма как да остане незабелязано.

Услугата на Гугъл, Google Voice предлага възможности, които биха довели до промени и иноваций в света на комуникациите. Вместо да помогнат за внедряването, развитието и подобренията на подобна технология компании като Apple и AT&T правят всичко възможно да защитят финансовите си интереси, дори с цената на подобни нарушения.

Сега обаче жалбата е от страна на оператора. В писмо до FCC те се оплакват, че Google налагат определени рестрикции относно обаждания към „мрежи с по-висока цена на тарифиране“ на ползвателите на услугата Google Voice. Става въпрос за интеркънект таксите, които всъщност са сумите, които операторите си заплащат помежду си при разговори на абонатите им. Позицията на AT&T е, че по този начин от Гугъл нарушават основни правила на пазара дефинирани от FCC, като по този начин са в нарушение на неутралността, която са длъжни да спазват.

Странно е как Гугъл от една страна настояват за безплатни разговори и услуга, която би го осигурила, а от друга си позволяват блокиране на част от разговорите. От тяхна страна обяснението е лаконично – услугата е тестова, само след покана, т.е се ползва от силно ограничен кръг от хора. От писмото на Google в отговор на оплакването на AT&T не става много ясно кое ги е накарало да наложат подобни рестрикции освен посочените по-горе.

Явно нещата няма да минат леко, а и е логично да е така, тъй като зад привидно детския спор стоят много интереси и още повече пари…

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

+ 56 = 59