Home » Новини » Банкиране за абонатите на Глобул

Банкиране за абонатите на Глобул

3 529 прочита

money

GLOBUL стартира пилотен проект за разработване на услуга за банкови разплащания през мобилен телефон. Чрез услугата „Мобилен портфейл“ клиентите на GLOBUL ще имат денонощен достъп до банковите си сметки и ще могат да осъществяват плащания и други операции от тях чрез своя мобилен телефон.

Уникалният за България проект се разработва съвместно с банковия оператор СЕП България АД, Алианц Банк България АД и Пощенска Банка и с участието на различни търговски вериги в страната.

Предвижда се услугата да бъде достъпна за клиентите на GLOBUL в началото на 2010 г. След Алианц Банк България и Пощенска Банка, които вече са интегрирани в системата, се очаква постепенното включване и на други търговски банки.

Потребителите на услугата „Мобилен портфейл“ ще разполагат със средствата по банковите си сметки във всеки момент, независимо от работното време на банката и ще могат да нареждат преводи към всички банки в страната, да извършват плащания в интернет и различни търговски обекти, да заплащат сметки за комунални услуги и да получават справки за движенията по своите банкови сметки в реално време. Клиентите на GLOBUL, използващи услугата „Мобилен портфейл” ще имат възможността чрез нея да зареждат b-connect предплатени карти, както и да плащат сметките за мобилни услуги.

Цялата статия можете да прочетете на сайта на Глобул

Идеята е добра, а услугата практична. Лично аз с нетърпение очаквам да науча повече за взетите мерки за безопасност освен споменатите електронни подписи. Все пак всеки ден слушаме колко кредитни и дебитни карти се точат, а и те имат защити…Иначе услугата много ми напомня като опции и възможности на анонсираната финансова услуга от Nokia, за която вече писах преди по-малко от месец.

Хубаво е, че банковите институции демонстрират гъвкавост, а мобилните оператори показват креативност в старанието си за разнообразяване на предлаганите услуги за своите абонати. Ако всичко това е на разумна цена, то сигурен съм в бързата популяризация на този тип банкиране сред потребителите.

Интересно ми е какво мислите вие за подобна опция? Бихте ли се доверили на такъв тип транзакции?

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

43 + = 53