Home » Марки » Samsung » Samsung M8910 Pixon12

Samsung M8910 Pixon12

2 666 прочита

Samsung_m8910Вече два дни Samsung M8910 Pixon12 е факт на пазара в Англия. Първия телефон с камера 12MP на компанията вече може да бъде взет дори безплатно от клиентите на Orange, но ще им се наложи да подпишат договор за 18 месеца. Всеки месец удоволствието за безплатен Samsung M8910 Pixon12 ще им коства 35 GBP, което са приблизително 80лв…Но какво всъщност притежава този телефон, че привлича толкова внимание?!

Истината е, че M8910 Pixon12 е оптималния телефон-камера! Да, не  се числи към групата на смартфоните, но не там е била и целта на Samsung да го позиционират.

Основните предимства на модела са :

 • Дисплей 3.1″ с 16M-цвята, AMOLED touchscreen с резолюция 800 x 480 pixel 
 • 12 MP камера с автофокус, LED и xenon светкавица, 28mm (30mm ефективен) ширикоъгълен обектив
 • Проследяващ обекта авто-фокус, geotagging, стабилизиране на изображението, Smart Auto mode, режим за разпознаване на лица /face detection/, режим за разпознаване на усмивка /smile detection/, smart contrast
 • D1 видео запис при 30 fps с авто-фокус и режим за разпознаване на лицата /face detection/
 • Изключително кратък интервал от снимка до снимка
 • Последния TouchWiz 2.0 UI
 • Поддръжка на Quad-band GSM и 3G с HSDPA 7.2 Mbps и HSUPA support
 • Wi-Fi
 • GPS с  A-GPS
 • Вградена памает 150MB
 • microSD card слот и поддръжка на microSDHC 
 • Вграден акселометър
 • TV out
 • Stereo FM Radio с RDS
 • microUSB port и stereo Bluetooth v2.0
 • Web browser с пълна поддръжка на Flash и Java 
 • Smart Unlock
 • Preinstalled GPS navigation software
 • Поддръжка на DivX/XviD video
 • Добро качество на звука
 • Smart dialing
 • Възможност за преглед на документи

Като недостатъци могат да бъдат посочени :

 • Факта, че не е смартфоне
 • Липсата на stereo speakers
 • Няма 3.5 mm audio жак на корпуса(снабден е с  3.5mm преходник)
 • Smart dial работи само за номера, но не и за имена от контакт листата
 • Samsung_m8910_pixon_packПакетажа не е сред най-щедрите и богати, на които сте попадали. Включени са само основни и задължителни аксесоари към телефона.

  Малко учудваща е липсата на втора батерия, а още по-странна тази на карта памет. В днешни дни, когато производителите опитват всевъзможни номера за да привлекат вниманието на потенциалните си клиенти оскъдния пакетаж, не е сред основните оръжия за това. От друга страна, пакетажа до някъде зависи и от пазара, така че може и да има промени по него.

  Към комплекта е добавен стилус, който може и би трябвало да ползва с телефона. Уви, в корпуса на Samsung M8910 няма предвидено място за него, т.е трябва да виси отстрани, което е доста неудобно. Може би за това самия интерфейс на телефона е направен по начин радко изискващ ползването на стилуса.

  samsung-pixon-12mp-2Камерата е на задната част от корпуса. Там са поместени и двете светкавици. Макара и създаващ впечатление за обем, то няма как да не отбележим, че всъщност Samsung M8910 е доста удобен за ползване като фотоапарат. Обектива има предпазител, въпреки че най-горния слой на лещите също са защитени от надраскване или зацапване.

  Като цяло дизайна напомня на стандартния вид на нормален фотоапарат. Направо е срамота, че при толкова добър резултат по отношение на дизайн и камера от Samsung не са намерили за уместно вграждането на стерео спийкъри за по-добър звук.

  Samsung M8910 е знабден с последната версия на TouchWiz UI 2.0 интерфейс. Работата му е стабилна, бърза доставя удоволствие, което се допълва и от качествените изображения и икони. Като традиция при Samsung е моделите да се пускат на параза с различни homescreens. M8910 Pixon12 не е изключение от правилото.Samsung_m8910_menu

  Всеки от основните екрани може да бъде персонализиран с „джаджи“, като е предвидена възможност и за различен тапет. „Джаджите“ са мини приложения ползвани за персонализация на телефона ви. На пример една може да служи за прогноза за времето, друга за часовник, трета за изминалите дни от диетата, на която сте…

  Можете да ги разделите по категории – нормални и нуждаещи се от интернет връзка за да фунционират. Споменавайки интернет, то тук е момента да кажем, че освен наличните инсталирани приложения в телефона, можете да свалите още от интернет. В момента, в който се спрете на някоя, можете да видите скрийншот и кратко описание на начина на функциониране и предназначението.

  Samsung M8910 предоставя лесна работа и с мейл клиенти за своите поребители. Лошата новина е, че не поддържа автоматично сваляне на нужните настроики, но пък е снабден дори с икона за Gmail. Работата е лесна, което е обяснимо при наличие на функция за разпознаване на ръкописен текс, а интерфейса дава възможност да се ползва и интерактивна QWERTY клавиатура по цялата ширина на дисплея.

  Удобния файлов мениджър допълва лекотата, с която намирате или стартирате приложения или просто отваряте снимка от галерията. Като говорим за медия, то прегледа на снимки може да се извършва и ползвайки акселометърната функция и така да прегледаме на цял екран снимката.

  N86_8mp_vs_Samsung_m8910И все пак всичко в този телефон е поради, за и въпреки камерата. Samsung M8910 е снабден с първата по рода си 12MP камера, с автоматичен фокус, позволяващи му заснемане на резолюция до 4000 x 3000 пиксела. Да, но н4е всичко е в пикелите, а и в лещите.

  Така е! И това е факт, но пък не може да се отрече, че при производителите има другата зависимост – не се копуват отделни части, а пакети. По този начин напълно очаквано е 12MP камера да е с по-добри лещи от такава с 8Mp…

  Както се вижда от снимката е трудно дори да се направи паралел с Nokia N86 8MP, която също е на пазара. Ясно е, че единствения конкурент на Samsung  по отношение на камерата ще бъде SonyEricsson Satio…Уви, той е все още на етап разработка, което оствавя Samsung M8910 без конкуренция на пазара.

  В заключение можем да кажем, че Samsung M8910 Pixon12 е телефон, който има какво да предложи. Макар целта на телефоните като него е не да заместят дигиталните фотоапарати, а по-скоро да доближат качеството на изображението до тяхното. Разбира се има и друга страна на монетата, като в случая това е цената. При подобна себестойност на този телефон, със същите пари спокойно можете да си купите среден клас слушалка и хубав фотоапарат…

  Едва ли този модел ще стане хитов по продажби и причината няма да е в липсата на качества – той притежава такива. Цената за, която споменахме го превръща в не толкова достъпен за масовия потребител телефон. Все пак очакваната му цена е 600eu при това преди облагане с данъци….

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...

  Сподели с приятели

  One Response to Samsung M8910 Pixon12

  1. V. Vladimirov

   05/08/2009 at 21:33

   Както се казва хубава работа, ама все пак е Samsung ! Това поне е моето мнение.

   GD Star Rating
   loading...
   GD Star Rating
   loading...

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  78 − = 70