Home » Марки » Samsung » Samsung I7500

Samsung I7500

3 237 прочита

Samsung I7500Samsung не закъсняха от все по-масовата тенденция за разработки на телефони базирани на Android OS. Модела, за който говоря е Samsung I7500, също познат и като Galaxy…

Това, което прави на пръв поглед впечатление в модела е:

 • Мрежи: GSM 850/900/1800/1900 MHz, HSDPA 7.2Mbps, HSUPA 5.76Mbps
 • Операционна система и процесор: 528MHz CPU with 128MB RAM running latest Android OS v1.5
 • Тип на модела : Touchscreen bar, без клавиатура
 • Размери : 115.0 x 56.0 x 11.9 mm, 119 g.
 • Дисплей : 3.2″ capacitive OLED touchscreen, HVGA резолюция (320 x 480 pixels)
 • Вградена памет : 8GB, допълнителен слот за  microSD  (до 16GB)
 • Камера : 5 megapixel с автофокус и LED светкавица, geotagging
 • Връзка : Wi-Fi, GPS, Bluetooth 2.1 с A2DP, microUSB v.2.0, 3.5mm audio jack
 • Допълнително : акселометър, Gesture lock
 • Батерия : 1440 mAh
 • Макар и да не се отличава с малки размери или тегло, то не може да се отрече, че Samsung I7500 излъчва неподправена елегантност и стил.

  Първото нещо, което забелязвате когато го включите е дисплея – типичния, красив и с ярки цветове Samsung Samsung I7500_2дисплей…А и няма как да не ви завладее със своите 3.2″ HVGA OLED характеристики. Изключително лесен за работа, интуитивен, но най-важното бързо реагиращ и на лек допир дори. Макар да е изцяло touchscreen телефон, от корейската компания не са пропуснали да добавят няколко хардуерни бутона на корпуса. Тук няма изненади, а по-скоро типчния изглед на копуса с добавен D-pad вместо scroll бутона, който става все по-характерен за Android телефоните, а лично аз го асоциирам най-вече с HTC и техния модел Magic.

  Явно от компанията са искали да оставят нещо добре познато на своите почитатели, нещо което лесно да се асоциира с бранда…

   Целия корпус на телефона е от пластмаса, което малко напомня детска играчка и някак навява чуството за евтино устройство. Дори и така да е Samsung I7500 разполага с 5Mpix камера, автофокус и LED светкавица. За последното няма как да сме възхитени, още повече, че все по-масова става Xenon светкавицата. Все пак Galaxy не се вписва в среден към нисък клас телефони и подобен тип не му отива според мен.

  Samsung I7500_1За да обобщим казаното за вида на Samsung I7500 : телефона е удобен, добре пасва в ръката, което е важно предвид характеристиките му на touchscreen и начин ана боравене с него. От друга страна от компанията са се постарали да оставят и елементи типични за техния дизайн, което в никакъв случай не може да бъде отрицателно оценено.

  Говорейки и за удобство на работата то тук е и момента да отделим внимание на интерфейсната клавиатура на Galaxy. Най-близкото сравнение е с iPhone моделите, но за разлика от тях в  I7500 бутоните са на по-малко разстояние. Това може и да се окаже проблем в началото за някой, но не мисля, че не може да се свикне с подобно разположение.

  Новото в менюто е опцията Live folder. На прост език казано това е директория, която се попълва автоматично с дадено съдържание. Като пример има две папки за контакти – стандартна и „жива“. Ако предположим, че маркирате някой от контактите си със звезда по каквато и да е причина, то той ще премине в „живата“ папка при маркираните със звезда. Удобно и практично, тъй като на този принцип могат да се инсталират приложения работещи на заден план като Twitter, RSS feeds и други подобни.

  По отношение на видео плейъра ще преживеете разочарование. Все пак това е Android телефон, а те не се славят с добри медийни възможности или екстри.

  В заключение може да се каже, че Samsung I7500 е интересен, с добър дизайн телефон. Предлагащ почти пълния набор приложения характерни за Android OS с всички минуси, но по-важното плюсове.

  С притежаваните 8GB вградена и възможността за допълнителни 16GB на microSD допълнително превръщат модела в конкуретно способен на пазара. Все пак знаем, че от Samsung знаят какво е добро звучене и как да го постигнат в своите продукти.

  От друга страна това е и първото устройство на Android OS платформа с производител различен от HTC. Смятам, че казаното до тук ще ви убеди, че Samsung I7500 не е сред моделите, които с лека ръка трябва да подминете на витрина.

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...

  Сподели с приятели

  One Response to Samsung I7500

  1. Pingback: HTC Hero « Mobile reviews

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  46 + = 55