Home » Новини » Разследват Apple и AT&T – отказали на Google

Разследват Apple и AT&T – отказали на Google

3 454 прочита

temida

 По-рано тази седмица без обяснение защо, от Apple започнаха да изтеглят от своя Application Store приложения свързани с Google Voice. Малко по-късно дойде съобщението, че всичко това се налагало „поради повторение на разработките с вeче съществуващи такива на Apple…“

Нещата обаче се задълбочават, когато стана ясно, че Apple са отказали на самия Google за собственото им Google Voice приложение…По този начин от Apple еднолично налагат ограничения при конкуренцията, която няма как да остане незабелязано.

Друг е въпроса дали от оператора AT&T също имат пръст във всичко това. Американците често са били обект на критики за подобни практики и макар сега да твърдят, че „това е изцяло решение на Apple…“ –  е малко трудно да се повярва.

Явно това е само началото на вълна скандали, а сериозността на проблема не е никак малка щом в спора се е намесила и Federal Communications Commission /FCC/, която да разследва. От комисията са изпратени писма до AT&T, Apple и Google с отправени запитвания.

Нека да напомня само, че само преди година Apple стартира своя Application Store, а за съжаление вече ставаме свидетели как големи компании ограничават правото на избор на потребителите, при това без каквито и да е притеснения.

Услугата на Гугъл, Google Voice предлага възможности, които биха довели до промени и иноваций в света на комуникациите. Вместо да помогнат за внедряването, развитието и подобренията на подобна технология компании като Apple и AT&T правят всичко възможно да защитят финансовите си интереси, дори с цената на подобни нарушения.

Действията на FCC обаче ясно показват, че подобни стъпки и действия в погрешна посока няма да бъдат толерирани и Apple няма да има възможността да пренесе тайствеността, с която обикновено се обгръща и в сферата на телекомуникациите.

 

 

Източник

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...
Разследват Apple и AT&T - отказали на Google, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

87 + = 91