Home » Марки » Nokia » Nokia 6600i Slide

Nokia 6600i Slide

2 937 прочита

nokia-6600i-slide-0

Ето го поредното „чудо“ на дизайнерската мисъл на Nokia! Не, не се подигравам, а само констатирам. Модела е лек, удобен и хваща окото, но за мое съжаление поредния толкова пластмасов, че чак да ти се доплаче.

В тази статия ще си поговорим за Nokia 6600i Slide. Искам от сега да предупредя феновете на слайда, че ще си позволя повече лични пристрастия, от колкото обикновено и по-късно ще разберете защо.

Та – Nokia 6600i Slide!

Красив, елегантен с хубава камера и е новото попълнение на слайд серията. Всъщност това е най-общо разглеждано. При размери 93 x 45 x 14 mm тежи 110g, което за мен автоматично го изважда от класацията на елегантните, но от друга страна, лекия телефон е по-неудобен за ползване и по-лесен за изпускане. 6610i Slide може да предложи вече май превърналия се в задължителен стандарт дисплей от 2.2″ с резолюция 240 x 320 pixels и 16М цвята. Редно е да споменем, че модела поддържа акселометър за ротация на изображението.

От друга страна както е видно и от фотографията приложена тук за онагледяване, клавиатурата на модела със своите пропорции и изнесена по-долу в корпуса вещае доста трудни мигове за работещия с нея. Само, който не се е опитва; да набере номер с една ръка на телефон с подобно разположение няма да ме разбере. В този ред на мисли не мога да се изкажа ласкаво и за разположените на горния панел на слайда бутони за работа. Може би за някоя дама и да е лесно да борави с тях, ако разбира се не е почитателка на ноктопластиката, но в мъжка ръка нещата доста се променят. А не бива да подминаваме този тънък момент, при все, че това не е чисто дамски или мъжки модел.

nokia-6600i-slide-1

Наистина голям плюс е наличието на 5 MP камера, снимаща на 2592×1944 pixels, автофокуса, както и двойната LED светкавица! Дори Nokia N86 8MP не притежава подобни „екстри“, което доведе и до отрицателните отзиви за модела. Е, тук няма как да се оплачете от липса на осветление за снимка вечер или в помещение със слаба светлина. Всъщност това май е най-хубавото на модела…

Всичко останало е почти стандартно за този клас – bluetooth, 3G, EDGE, но пък WiFi няма, а и за какво ли ви е?! 🙂 Туко виж спестите някой лев от сметка за мобилен интернет…

Nokia 6600i Slide може да ви позабавлява докато се разхождате с вграденото си радио, което изненадващо е с RDS функция. Не, че модела е лош, просто ми се струва, че от финландската компания считат подобна функция за достойна само за високия си клас телефони, като са склонни да правят изключение за музикалните си модели.

Силните ми притеснения са обаче в надежността на софтуерната версия. Имам горчивия личен опит с предшественика на този модел, който ми се наложи в рамките на първите 7 дни от покупката да подменям в тридневен срок. След това се убедих, че не аз съм претенциозния, а явно модела или поне партидата беше неуспешна, защото рекламациите заваляха много бързо.

Едва ли подобно нещо може да се повтори и с този модел, но пък от тогава винаги имам едно на ум при покупка от първи партиди пуснати на пазара.

Към момента телефона се предлага в Хенди, предполагам скоро ще се появи в Германос и 2BE. Разбираемо е, че практически няма как един и същ модел да стартира едновременно при всички…Та докато е само една опцията за покупка ще трябва да помислите над вечната дилема както за търговци, така и за клиенти :

С карта или без карта? В случая с Хенди има и бонус въпрос : На една или две години договор? 🙂

Ако сте твърди до край и успеете да отклоните упоритите предложения за субсидирана покупка / с карта /, не че варианта не е изгоден, но пък всеки трябва да си направи собствената сметка, то телефона ще ви коства 499лв.

Да допуснем, че някой е сломил съпротивата ви и е доказал ползите от обвързване с договор, то това освен лична победа за него самия ще ви спести и 50лв при покупката. Така ще платите цена Nokia 6600i Slide + SIM -> 449лв.

В заключение мога да дам само един съвет : Ако мечтата ви е да имате телефон с добра камера, но бюджета или сърцето ви не ви позволяват да се разделите със суми над 700-900лв за подобен телефон, то несъмнено при такава цена  6600i Slide ще е радост за окото. Ако обаче сте подмамени от дизайна или просто от куртоазията да се разхождате с телефон „с плъзгач“ както е по известен сред по-голямата част посетители на магазини за мобилни телефони, то прегледайте още един път витрините. Ако и не упорствате, „че то всичко си пише и аз мога да чета“ на етикета давайки шанс на консултанта си свърши работата, може и да чуете не малко разумни доводи „за и против“. Получавайки подобна база мисля много по-лесно ще вземете и правилното финансово решение.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

+ 53 = 61