Home » Новини » Nokia пуска банкова услуга

Nokia пуска банкова услуга

3 776 прочита

Nokia-MoneyТочно така! правилно сте прочели! Туко що от Nokia обявиха, че пускат на пазара нова услуга за потребителите си – Nokia Money.

Услугата се базира на принципа на превода на парите, както е при банките или разплащане за стоки и услуги, но всичко това само знаейки номера на другия човек. По този начин разполагайки с нечии номер лесно бихте могли да осъществите превод към него. Принципа е напълно приложим и за пазаруване и разплащане за стоки и услуги. Идеята е максимално опростено и лесно да се достави услуга на клиента, без да се налага той да е запознат с банковата система или още по-малкото – да ходи до клон на някоя от банките.

За целта Nokia ще изгради мрежа от Nokia Money agents, където клиентите и потребителите на услугата ще могат да внасят депозити по сметките си или просто за да ги изтеглят в брои. По този начин всеки ще може сам да предвиди сумите, с които да оперира.

Има много сериозна логика в това – при 4 млрд мобилни телефона, то банковите сметки са „едва“ 1,6млрд. Тези цифри разкриват огромния потенциал, който се крие в подобна услуга.

Реализирането на проекта ще се осъществи в тясно сътрудничество с Obopay, който е лидер на пазара за решения за мобилни плащания. Идеята за всичко това се е родила след работа с партньорски мрежи в различни страни. От Obopay споделят, че Nokia имат желанието платформата да е „отворена“ и към други видове плащания, така че да носи на потребителите си максимум възможности и улеснения.

Официално услугата Nokia Money ще бъде представена на Nokia World, на 2ри и 3ти Септември тази година в Щутгарт, Германия.

От компанията смятат, че най-вероятната и реалистична дата за пускането на Nokia Money на пазара като услуга е 2010 година, като това ще се случи в конкретни страни.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

− 3 = 1