Home » Новини » Милион Ovi акаунта за 8 месеца

Милион Ovi акаунта за 8 месеца

3 700 прочита

ovi_mail

Днес от Nokia в официално съобщение за медиите обявиха, че е отчетен едномилионния акаунт за услугата. Доста впечатляващ успех предвид факта, че Ovi Mail стартира само преди 8 месеца.

Основната причина за бързата популярност на услугата е възможността да бъде инсталирана и конфигурирана директно от телефона. В подкрепа на това са и статистиките от компанията сочещи именно това – над 650 000 активирани акаунта директно от мобилен. И всичко това е напълно безплатно!!

От друга страна Ovi Mail няма как да се провали в този сегмет – услугата е разработена точно за хора, които нямат чест или изобщо достъп до компютър. Точно за това е и възможността за директна активация. Услугата е изключително лесна за работа, настройките са по-бързи от на повечето мейл акаунти. Дава възможност за поддръжка до няколко мейла едновремено, както и доставката им в реално време /push mail/. По подробно съм се спрял на възможностите на Nokia mail client-а тук -> Nokia E71 blog.

Само като допълнение към плюсовете на Ovi mail е и това, че е достъпен в над 180 страни, което нанася финалните щрихи към всичко казано до тук.

Друга причина за тази небивала популярност на услугата на Ovi е, че достъпен за S40 телефони, а не само за смарт устройства, както сигурен съм сте допуснали. Да, точно така! Този път сред облагодетелстваните са не само собственици на „умни“ устройства.

Nokia са сред топ продаваите камери в световен мащаб. Нали нямате съмнение в това? Все пак финландците продават повече оборудвани с камера слушалки от колкото, който и да е друг голям производител. Ставайки свидетели на случващото се с услугата Ovi mail дали не е нормално да предположим, че скоро може да дойде и момента Nokia да заемат водаа позиция и в мейл услугите?!?! Да му мислят yahoo и google! 😉

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

− 1 = 2