Home » Марки » HTC » HTC Hero

HTC Hero

3 663 прочита

HTC_Hero_1

От слухове, през догадки до факт – целия този път изминат от модела, който до скоро бе само мечта – HTC Hero.

HTC станаха известни с разработките си на база Windows Mobile, което им донесе както слава, така и негативи. В динамично променящата се среда на мобилните комуникаций, непрестаните нововъведения, компанията оставяше впечатление, че някак изостава от тенденцийте. Подобно нещо може да струва скъпо, без значение на каква популярност се радваш.

Е, с притесненията се приключи! HTC Hero е модела, който постави точка на всичко това. Той е този, който се очаква, при това напълно оправдано, да е най-сериозната конкуренция на iPhone на пазара. Представител на Android OS базираните телефони, HTC Hero изпъква сред тълпата.

Иновативен дизайн, хващаща окото линия на корпуса с нетипична извивка, пълна touchscreen QWERTY клавиатура – само малка част от позитивите на модела.

Сред основните преимущества са :HTC_Hero_1_1

 • Quad-band GSM/GPRS/EDGE
 • 3G with HSDPA 7.2 Mbps и HSUPA 2Mbps
 • Силно персонализирани (включително графично и като начин на работа) Android OS v1.5 (Sense UI)
 • 3.2″ capacitive touchscreen с HVGA резолюция
 • Процесор : Qualcomm MSM 7201A 528 MHz CPU, 288 MB RAM
 • 5 megapixel камера с автофокус и видео запис
 • Wi-Fi 802.11 b/g и GPS 
 • Trackball navigation
 • Акселометърен сензор за  auto-rotate /автоматично завъртане на изображението/ и turn-to-mute / споране на звука при обръщане на телефона/ 
 • Дигитален компас
 • Multi-touch приближение при работа в галерията и web browser-а
 • Стандартен miniUSB port за зареждане и пренос на данни
 • Stereo Bluetooth (A2DP)
 • microSD card поддържащ до 8GB карти (2GB в пакетажа)
 • Standard 3.5mm audio jack
 • Директен достъп до Android 
 • Web browser-а е с пълна поддръжка на Flash
 • Smart dialing

Ако трябва да си го кажа – аз съм направо запленен и започвам сериозно да обмислям вариант да се сдобия и аз с подобна „играчка“. На всички е ясно, че няма пълно щастие, и в този случай е така. Не би било редно да не споменем и някой от основните недостатъци на модела :

 • Липса на камера за видео разговори
 • Няма FM радио
 • Няма светкавица и протектор за лещите на камерата – за мен това е много неприятно
 • Опцийте на камерата са малко поостарели
 • CIF@15fps видео запис (352 x 288 pixels) е някак несериозно
 • Липсва TV-out
 • Няма гласово набиране
 • Flash video playback е бавен
 • Ограничения по отношение на софтуер от трети страни 
 • Няма DivX или XviD видео поддръжка, а липсва и приложение за това
 • Слабо представяне при  MP4 – трудно е да се гледа при качество различно от  QVGA
 • Не поддържа Bluetooth файлов трансфер (не и без рутиране)

Пакетажа е по-скоро скромен, от колкото пълен с изненади. Надявам се не сте очаквали да има калъф както е при HTC Magic, но с подобна форма на корпуса трудно би се направил такъв. Е, нещата до някъде се компенсират с факта, че е предвидена карта памет 2GB, стилни слушалки и задължителния диск със софтуер…

С размери 112 x 56.2 x 14.4 mm HTC Hero определено е сред най-компактните смартфон модели на пазара, но не е нещо потресаващо. Теглото му от 135 g е доста над средното за подобни устройства. Според слуховете вариацията в бяло е покрита с един вид тефлон, който има за цел да предпазва. Определено е по-удобно с тази по-грапава повърхност и създава усещане за стабилен захват, но от друга страна каквото и да кажем си остава пластмаса…

Принципа при дизайна е типичния за линията – няколко хардуерни бутона в комбинация от track ball. Е, не е толкова практичен при игри като D-pad-а например на Samsung I7500, но пък е доста удобен при работа в менюто. За съжаление липсва бутон за камерата, което ще рече , че трябва да ползвате тракбола. Не е болка за умиране, но е неудобно да се снима по този начин. Не е така лесно да усетите полу-натиска при бутона, когато в действие влиза автофокуса. При HTC Hero ще ви е трудно веднъж фокусирали да не направите снимката.

HTC Hero_menuТова, което описва интерфейса на телефона е само едно : перфектен!

Комбинация от TouchFLO и Sense UI, но без превес на нито едното, нито на другото. Новото е наличието на шест персонализируеми десктопа (Work, Travel, Social, и тн). Според това, кой точно сте активирали се включват и дадени приложения. Хитро, нали?

Представете си, че активирате work. Тогава имате активни приложения за цени на борса, часови зони и разлики и тн.

В случай, че преминете на Social, то веднага ще получите достъп до приложения свързани с чат и социални мрежи като например Twitter или Facebook….

Много практична функция, а и удобна ако човек започне да я използва.

Разбира се не е пропусната възможността да се даде шанс на потребителя да персонализира телефона си. По този начин можете да добавяте или махате приложения според собствения си вкус или предпочитания.

Като качества на звука HTC Hero се справя доста по-добре от предшественика си Magic. Интересна функция тук е лекото вибриране на телефона в момента, в който отсрещната страна ви вдигне…Практично ако нямате навика да изчаквате държейки телефона до ухото си, в противен случай е малко дразнещо…

Модела е снабден с два мейл клиента – Gmail и Mail app. Поддържа няколко акаунта, като лесно и удобно можете да управлявате съдържанието на мейлите си по директорий и папки.

HTC Hero е снабден с 5MPix камера снимаща на резолюция 2560 x 1920 pixels. Трябва да напомня обаче, че липсва светкавица. Това до някъде ще ви ограничи по отношение времето, в което можете да ползвате възможностите на камерата. Като качество обаче не може да се оплачем – все пак са си 5MPix…

Едва ли е нужно да споменавам, че вариантите за връзка са една от силните страни на Hero.Разполагате с .2Mpbs HSDPA, 2 Mbps HSUPA, Wi-Fi и Bluetooth 2.0. Работата с тях е лесна, не се налага да преминавате през няколко менюта за да активирате една или друга връзка.

Като стана въпрос за връзка, то това е момента да погледнем към браузера. Може би един от най-добрите изцяло touchscreen. Бързо и лесно навигирате през страниците, с което не много устройства на пазара могат да се похвалят. От друга страна интерфейса е максимално изчистен и опростен за ползване. Сред другите преимущества са лесния и спестяващ ви време огранайзер, както и наличния дигитален компас, който можете да ползвате в комбинация с вградения GPS.

За финал трябва да кажа, че въпреки много хубави неща за модела не мога да спра да си мисля за недостатъците му. Все пак някой от тях са толкова набиващи се на очи, че е трудно човек да повярва, че има и хубава страна на нещата. От друга страна модела се очаква да е с цена близка до тази на HTC Magic. Към момента на нашия пазар цената му свободен е от порядъка на 1039лв, докато с договор и карта на Мтел може да се намери за 959лв. При подобна ситуация, то смятам, че плюсовете в полза на Hero стават повече. Все пак е с по-добрия дизайн, а и по-важното – по-добър интерфейс.

Е, да в пряката конкуренция на модел като iPhone 3GS нещата се усложняват допълнително. От Apple ни изкушават с много по-богата колекция от приложения в онлайн магазина си…

Според мен е редно да видите от близко и модела Samsung I7500 преди да вземете своето решение. Моето мнение е, че HTC Hero не зазлужава да бъде отхвърлен бързо, въпреки недостатъците му. Сигурен съм, че всеки ще намери своите причини и доводи в полза на „за“ и „против“…

А вие как мислите?

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

2 Responses to HTC Hero

 1. Ангел

  20/12/2009 at 22:58

  Свалям шапка на хора като теб, които пишат такива рецензий ,като тази!Бъди жив и зрав и весели празници!!!!

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...
 2. Boris

  20/12/2009 at 23:11

  Старая се! Благодаря за пожеланията – весели и на Вас! 🙂

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

60 − 51 =