Home » Новини » Предизвикателства към оператора Глобул

Предизвикателства към оператора Глобул

4 404 прочита

Madona-concert

Последната седмица и радио и телевизия шумят около днешния концерт на Мадона. На дълго и широко знайни и незнайни специалисти ни разказват и обясняват какво предизвикателство е цялостната организация на събитието. Като се започне от маршрути, охрана, техника и тн и тн…

Малко хора обаче в подобни моменти се сещат, че подобен тип събитие свързан със събиране на много хора на едно място е сериозно изпитание за мрежата на мобилните оператори. Лино аз се убедих какво се случва при откриването на един МОЛ, на което в рамките на първите 3-4 часа бяха преминали над 30-40 хил души. Да се свържеш с някой бе просто невъзможно, при това без никакво значение кой оператор ползваш. А концерта тази вечер ще привлече доста повече почитатели на изпълнителката.

GLOBUL е собственик на 2  Мобилни базови клетки. Основните им цели са да предоставят мобилно покритие в зони без такова или да увеличат капацитета на мрежата по време на специални събития, много на брой хора се събират на едно и също място. Двете мобилни станции са оборудвани така, че да имат възможност да предоставят както GSM, така и UMTS покритие.

На 30 юли 2009 г., по време на футболната среща ЦСКА – Дере Сити, двете мобилни базови станции бяха успешно свързани с мрежата. Целта на този тест бе да се извърши финална проверка на оборудването в реална и функционираща среда.
 
Следващото предизвикателство за мобилните базови станции е концерта на Мадона на 29 август 2009 г. на стадион „Васил Левски”, за който се очаква зрителите да са над 55 000.

Явно са помислили за варианти, а лично на мен ще ми е много интересно да разбера дали двете мобилни станции са успели да намалят натоварването на мрежата тази вечер.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

One Response to Предизвикателства към оператора Глобул

 1. Dido

  29/08/2009 at 19:55

  Ai stiga s taz Madona.
  Po-dobre shte si e da si rabotiat normalno mobilnite operatori po Koleda, Nova godina i Velikden.

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

63 − 55 =