Home » Новини » Samsung Application Store

Samsung Application Store

3 686 прочита

newsДнес попаднах на една много хубава и интересна идея, която е превърната в реалност от Samsung…Няма нужда да казвам, че вече всеки уважаващ себе си производител притежава и он-лайн магазин за приложения за предлаганите от него продукти. Samsung не изостават от тенденциите, с тази разлика, че техния Application Store е отворен към разработчици от цял свят!

Всеки работещ в сферата срещу символична такса от 1$ може да се регистрира и да пусне в продажба собстените си разработки в портала на Samsung за приложения. От корейската компания са помислили за всичко : има възможност за он-лайн следене, на посещения, покупки, реализирани приходи, рейтинг, интерес – на кратко всичко нужно за качествена обратна връзка. Всичко в името на потребителя. А и така би трябвало да бъде, имайки нагледния пример с магазина на Apple, който е доказва неограничеността на възможностите в това отношение. В него достъпни за всеки потребител има хиляди приложения, на символични цени, а на това се крепи и огромния брои сваляния регистрирани до момента. От друга страна подобна възможност за персонализиране и обогатяване на телефона блазни всеки, което повишава интереса към марката.

Практически възможностите за разработчиците са неограничени, тъй като концепцията на Application store на Samsung  е да приема и предлага приложения разработени за Symbian, Windows Mobile и Java. Доста богат избор, нали?

Samsung Application Store е вече факт в своята бета версия, достъпен на немски и английски, а до края на Q3 2009 се очаква да стартира по региони и на други езици.

Меко казано чудесна идея, която по своята същност е изгодна и за двете страни – от една страна се стимулират разработчиците, а Samsung получават шанса да предложат на клиентите си по-голямо разнообразие, а от друга страна потребителя има възможност за избор…

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

14 − 7 =