Home » Новини » Nokia X-series & C-series

Nokia X-series & C-series

5 450 прочита

C-series X-seriesВ началото Nokia залагаше на 4-те цифри в означението на моделите си – тези години ги помним всички. След появата на N-Gage обаче нещата претърпяха обрат и тогава се появиха N-series и E-series на марката. Сега финландците добавят още две букви към означенията си : X-series & C-series.

И двете буквени означения са вече патентовани, но все още е трудно да се каже, а и няма официална информация за това, какво ще бъде означено с тях. Причината е, че под патента на X-series & C-series подада всичко – модели, продукти, услуги, аксесоари.

До сега от Nokia деляха моделите си на четири основни групи :

Източник

  • Achieve – постигам, реализирам или иначе казано – моделите от E-series
  • Explore – проучвам, в тази категория попадат моделите от  N-series
  • Live – са категорията телефони с таргет група потребители с активен лайфстайл или по друг начин, тези потребители с активен начин на живот
  • Connect – лесните за ползване, но не основни модели с добър и качествен дизайн

Възможните предположения за нуждата от новите обозначения са няколко – C може да е за Classic или Connect, като телефоните от тази категория би било логично да бъдат отделени в своя собствена. От друга страна C може да идва и от Computer, което също не е изненадващо предвид параметрите, възможностите и наосчеността на N97 например.

Най- логично за X е да се предположи, че се отнася за XpressMusic моделите, които не попадат точно в групата на Connect, което да е накарало Nokia да вземе решения за отделната им категоризация.

Предположенията могат да бъдат много и различни, което се подхранва и от липсата на официална информация все още, но със сигурност не е далеч момента, в който ще научим какво са имали предвид от компанията.

Източници : GSM Arena, Digi Today.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

11 − = 3