Home » Марки » Nokia » Nokia 6720 classic

Nokia 6720 classic

2 747 прочита

nokia-6720-classic-00Само преди няколко дни един от партньорите на Мтел пусна в магазинната си мрежа новия член на семейството на Symbian OS базираните телефони, новата Nokia 6720 classic.

Появата на пазара стана някак без много шум, което явно има свойте причини, но да видим….

Nokia 6720 classic много ми напомня на модела Nokia 6220, макар да е по-малък по габарити – 110 x 45 x 14 mm. С подобни размери Nokia 6720 classic не е сред най-леките телефони – 110g. Въпреки това външния му вид внушава стил и елегантност, което според мен ще допадне на любителите на „bar“ телефоните.

nokia-6720-classic-01Дисплея е с 2,2″ и със свойте 16М цвята впечатлява. При прегледа на характеристиките смятах, че комбинацията от този дисплей, вградените 50MB памет и слота за microSD до 8GB плюс 5MPix камера ще превърнат тази „слушалка“ в източник на много медийни забавления. За съжаление се оказва, че ако трябва да направя паралел между Nokia 6720 classic и Nokia 6700, то по отношение качество на изображението Nokia 6700 определено изпреварва Nokia 6720 classic. Снимките седят някак мътни и тъмни, което не оправдава очакванията ми. Признавам странно ми е, предвид наличието на Carl Zeiss оптика с автофокус. Тук е момента да спомена още един недостатък – LED светкавица!

Разочарованието някак се допълва и като споменем, че заснемането на видео с основната камера е при VGA качество и скорост от 15fps, което не е новост – моделите от преди година разполагат с подобни възможности. Няма как да причислим към позитивите втората камера, която е предвидена за видео разговори.

Наистина не разбирам причините, по които в телефони и модели в среден към висок ценови клас се разчита на подобни светкавици. Като добавим и все по-засилващата се конкуренция между марките в областта на 5-те мегапиксела, то ситуацията става още по-трудно обяснима.

Nokia 6720 classic е с процесор ARM 11 600 MHz и работи с Symbian OS, S60 rel. 3.2. Работата с телефона през менютата малко бави, което според мен не би трябвало да е проблем, но от друга страна ако оставя подобно впечатление като нов, то как би работил когато го напълните със снимки, клипове и музика!?

Като споменахме музика, то поддържаните от Nokia 6720 classic музикални формати са MP3/WMA/WAV/RA/AAC/M4A, а като наистина преимущество добавящо завършеност е наличието на FM радио с RDS функция.

Nokia 6720 classic е екипирана с 3.5 mm аудио жак, както и TV-out.

От компанията са помислили и за почитателите си, които са често в движение, пътуват на нови и непознати места и именно за тях на разположение е вградения GPS със A-gps поддръжка.

Накрая като обобщение мога да кажа, че при цена 559лв с договор на Мтел и 619лв свободен, предвид недостатъците споменати относно камерата, светкавицата и леко тромавата работа на самия телефон, то аз ви съветвам да помислите преди да постъпите импулсивно при подобна покупка.

От друга страна имам основания да смятам, че скоро ще има „ценови“ отговор от конкурентна верига, която до момента разполага по-често с по-добрите промоций. Дори и това да не се случи, то нищо не ви пречи просто да изчакате поне още 2-3 седмици и убеден съм няма да съжалите. все пак у нас все още е модерна подобна шокова ценова политика – нов модел се пуска на по-висока цена, а 2-3 седмици по-късно тя се срива…

Надявам се всичко казано до тук да ви е от полза и поне да ви е накарало преди сляпо да се доверите на реклами, характеристики и други източници, да се разходите до близкия магазин и сами да съставите впечатления

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

53 − 45 =