Home » Марки » Nokia » Nokia 6700

Nokia 6700

3 048 прочита

nokia-6700-classic-01Съвсем скоро на пазара в България ще се появи новия модел в среден клас Nokia 6700. От Nokia информацията за пускането му е вече от повече от месец, а скоро и двее от веригите за мобилни телефони у нас потвърдиха вноса му.

Модела на пръв поглед доста напомня за пожъналия доста успехи в продажбите и превърнал се в масов модел Nokia 6500. Е, да успешен, макар и след драстичното сваляне на цената на телефона при това не по-малко от 6 месеца от излизането му на пазара…

С корпуса си от метал Nokia 6700 грабва окото, а разположението доста напомня Nokia 6303, но по мое мнение ще е доста по-удобна предвид габаритите. Дисплея е голям – 2,2″, а със своите 16К определено ще е интригуващ.

По отношение на паметта Nokia 6700 разполага с 170MB вградена, а поддържаната ще е до 16GB microSD / в комплекта е включена 1GB micro SD /. Определено паметта няма да ви е излишна предвид 5Mpix камера, с която разполага модела. За момента отзивите за качествата на снимката са добри, но както винаги съм казвал : по-взискателните потребители могат и би трябвало да си припомнят, чее все пак ползват телефон. Ако искате по-добро качество винаги можете да си закупите фотоапарат 😉

Към плюсовете на модела можем да добавим наличието на радио, възможност за мобилен интернет и възможност да се ориентирате с вградения GPS, който е с A-GPS функция.

Nokia 6700 backНяма как да подмина и слабите страни на Nokia 6700 :

  • липсата на операционна система е крайно неприятна. Последните години се засилва тенденцията за „поумняване“ на телефоните в среден, към висок клас.
  • може да се класифицира като „престъпно“ вграждането на LED светкавица при наличие на подобна 5MPix камера
  • липсата на WiFi за мен тотално сваля от пиедестала този модел на Nokia

Предвид казаното до тук очакваната цена, на която ще излезе телефона от порядъка на 579лв лично на мен ми се струва твърде пресилено. Не знам на какво разчитат от Nokia, тъй като в този ценови клас има телефони с доста по-добри параметри и едва ли ще ви се наложи да направите толкова компромиси със себе си.

Все пак ако казаното до тук не ви е накарало поне малко да се замислите относно покупката, то поне не бързайте с нея. Със сигурност най-големия и на-близък партньор на Глобул много скоро след излизането на Nokia 6700 на пазара ще пусне и промоция. Да, цената ще е субсидирана с договор към Глобул, но мога да ви уверя, че ще спестите поне 60% от парите, които бихте дали при цена свободен. При цена 200-250лв с карта ситуацията параметри-качества-себестойност се променя коренно. Дано това е привлякло вниманието ви и съм спомогнал да спестите част от заделените пари за тази покупка.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

One Response to Nokia 6700

  1. Pingback: Два нови слайд модела от Nokia – 6700 slide и 7230 | Нокия N Серии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

40 + = 49