Home » Новини » Nokia 5800 XpressMusic firmware update

Nokia 5800 XpressMusic firmware update

3 864 прочита

Nokia 5800Предвижда се пускането на нов firmware update за Nokia 5800 XpressMusic в най-скоро време.

Ъпдейта ще подобри вида на основния екран на модела, като до известна степен ще го доближи до изгледа на Nokia 5530 XpressMusic. Очаква се да включва фиксове за камерата и стабилизиране на нейната работа и представяне като цяло, а също така времето за реакция на самия телефон. Интересна е идеята за включване чрез този ъпдейт и възможността за кинетично scroll-ване, но обърнете внимание : само в част от менютата!

Доста странно решение ако питате мен, още повече когато касае промяна в начин на работа на изцяло тъчскийн телефон. Представете си, че влизате в някое меню, в което въпросната нова функция работи – плъзвате пръст на горе, и списъка с снимки например тръгва на долу. До тук звучи перфектно, но след минута се нуждаете от телефонен номер, но менюто с указателя работи не по този начин, а по стария и добре познат, при който същото плъзване на горе би довело до предвижване на списъка в същата посока. Като добавим и факта, че част от менютата са достъпни с едно докосване на дисплея, а две биха маркирали. Обратната ситуация също е напълно реална, т.е за да влезете в приложение да се наложи да докоснете два пъти…

Според мен това не е много практично решение, а още по-малко би улеснило боравенето с телефона. Вероятно ще доведе до повече неудобства от колкото удобства от ползването на модела.

Очакваното пускане на ъпдейта е след излизането на пазара и на новия модел Nokia 5530 XpressMusic.

Източник.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

− 4 = 1