Home » Марки » Nokia » Nokia XpressMusic » Nokia 5730 XpressMusic

Nokia 5730 XpressMusic

10 975 прочита

nokia-5730-xpressmusic-1От днес в търговската верига на основния партньор на Мтел ще бъде наличен новия модел от серията XpressMusic. Модела бе обявен още март тази година, но едва началото на третото тримесечие бе реализиран на пазара.

Nokia 5730 XpressMusic оставя странни впечатления у мен. Серията на модела недвусмислено подсказва и идеята, и насочеността му. Външния вид е това, което ме обърква. Корпуса е страничен слайдер, който удивително по формите напомня на Nokia E75. Усещането е подсилено от наличието на пълна QWERTY клавиатура. Не искам да оставям у вас погрешни впечатления – всичко описано до тук повече ме радва и удивлява, от колкото да го причислявам към евентуалните негативни страни. Удоволствието от работата с телефона и наличната клавиатура се подсилва и от факта, че разполага с доста голям дисплей – при 2,4″ резолюцията е 240 x 320 pixels. Допълнително удобство получавате и от акселометърната функция ротираща изображението на екрана.

Интересно става ако се вгледаме в характеристиките на модела…Nokia 5730 XpressMusic би трябвало да се явява продължение на предшественика си Nokia 5630 XpressMusic, като продължи да надгражда вече поставените основи от него. Явно не точно това е бил приоритета на разработчиците от Nokia, тъй като новата 5730 XpressMusic е малко по-слаб процесор – ARM 11 369 MHz.

От друга страна паметта ще ви е последна грижа – модела е с 100 MB вградена, оперативната е 128 MB / RAM /. Nokia 5730 работи с до 16GB microSD, като включеното в пакетажа е 8GB…Освен нея, там ще намерите и задължителните за музикален телефон стерео слушалки, зарядно, кабел за връзка с компютър…

Както при всички представители на XpressMusic серията и Nokia 5730 не прави изключение – на корпуса има разположени бутони за директното управление на музикалния плейър. Там ще намерите и 3.5 mm аудио жак за стерео слушалките, с които спокойно можете да се изолирате от заобикалящия ви свят.

nokia-5730-xpressmusic-2Възможностите за връзка се подсигуряват от наличието на WiFi, и 3G HSDPA, 3.6 Mbps. Телефона обаче не разполага с инфрачервен порт /не, че някой ги ползва вече… /. Камерата не е основната сила на телефона, но ако беше нямаше да попада в музикалната категория изобщо…Снабден е с 3,15 MP камера, снимаща на резолюция 2048×1536 pixels, като качеството се дължи и от части на вградената Carl Zeiss оптика. Освен вече изброеното трябва да добавим наличие на автофокус и LED светкавица.

nokia-5730-xpressmusicПо-интересно е това, което самия телефон предлага – все пак е първия от XpressMusic серията с QWERTY….Интересното започва още от основния екран. Xpress Homescreen панела показва обновени контакти на 20-близки членове на семейството и приятели, а също така осигурява пряк достъп до музика, N-Gage и други приложения, като Facebook, снимки, контакти Ovi, Карти, комуникации и много други. С използване на заявлението Ovi контакти, можете да видите колко от приятелите ви са в интернет, да чатите и дори разберете каква музика слушат в този момент. Чрез меню за бърз достъп лесно отивате до всички музикални файлове в устройството, както и музикалния магазин Nokia Music Store, където можете да намерите информация за творците и изтеглите песни чрез мобилна мрежа директно на устройството. Напълно нормално за телефон работещ под Symbian OS –  от Nokia влагат все повече и повече възможности в тези модели, така че потребителите не могат да останат недоволни.

Хубавите новини не спират до тук, тъй като Nokia 5730 XpressMusic освен всичко поддържа и N-Gage платформа. Директния достъп до N-Gage Arena, и предварително заредени игри N-Gage отваря Вашият път към онлайн състезания с други геймърите, както и способността да следи за постиженията на приятелите.

И накрая един от основните въпрси : Колко ще ви коства да се сдобиете с Nokia 5730 XpressMusic?!

Веднага ви отговарям : На цена свободен се предлага на 689лв, докато 619лв е цената му при сключване на договор.

Ако трябва да обобщя и в няколко думи изкажа моето мнение, то би било следното : Nokia 5730 XpressMusic е чудесен телефон, с операционна система, QWERTY клавиатура и още много интересни приложения, които практически бихте могли да ползвате в ежедневието си. Ако не сте от онези, които задължително държат да притежават нов модел още при появата му на пазара, то бих ви посъветвал да изчакате поне малко. Знам, че има хора, които чакат пускането му на пазара доста време, но едва ли 15-тина дни биха променили нещо…Не забравяйте, това което винаги съм казвал – няма как да сгрешите, тъй като цената не може да се покачи, а по-скоро да падне още…

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...
Nokia 5730 XpressMusic, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Сподели с приятели

One Response to Nokia 5730 XpressMusic

  1. Pingback: Полезни функции и забавление в смартфона Nokia 5730 XpressMusic | gsm мобилни телефони

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 + 2 =