Home » Марки » Nokia » Nokia 5630 XpressMusic

Nokia 5630 XpressMusic

9 302 прочита

Nokia 5630 trippleСлед Nokia 5320, от Nokia най-накрая пуснаха втория смартфон от музикалната си серия на пазара.

Oт юни месец 2009 година, новата и смея да кажа, доста по-добра Nokia 5630 е вече факт.Макар и разликата между двата модела да е една година, Nokia 5630 е доста по-добре обурудвана и с доста по-добри възможности.

Няма как да подминем факта, че Nokia 5630 е снабден с доста добър, да не кажа отличен процесор – 600Mhz ARM11, което е впечатляващо имайки предвид 434Mhz в Nokia N97…. Nokia 5630 е с Symbian S60 3rd Edition Feature Pack 2, което си заслужава вниманието.

Друго ново от Nokia е добавената към възможностите за WiFi връзка, която при предшественика му липсваше. Отделно модела поддържа EDGE и HSDPA. Ползвайки добавения в пакетажа кабел за данни лесно и удобно можете да прехвърляте не само музика, а видео и други файлове – все пак включената карта памет е 4GB, а телефона като такъв поддържа до 16GB. Всичко това ми говори, че последното притеснение на потребителите на този модел ще е липсата на памет…

Що се отнася до размерите – от Nokia  са се погрижили и за това!

Nokia 5630 XpressMusic е изключително тънък и удобен за ползване (112 x 46 x 12 mm). За да бъде истински музикален телефон, от Nokia отново са решили да изкарат бутоните за управление на плейърите от лявата страна, до дисплея, което също е доста практично с оглед на това, че телефона има страхотен звук и може да работи до 22 часа в режим на  слушане на музика!

Дисплея поддържа добре познатите на всички фенове на Nokia 16 милиона цвята и има диагонал от 2.2″ , като поне на мен лично, ми се искаше да е една идея по-голям.Е, поне е напълно използваем при пряка слънчева светлина, благодарение на сензора за осветеност, разположен над екрана, до камерата за видео разговори. Nokia 5630 е снабдена и 3.2 Mpix камера с двойна LED светкавица, която прави доста добри снимки, особенно при дневна светлина.

Nokia 5630 packageПакетажа на модела също заслужава внимание. Предвиден е кабел за връзка с компютър, макар по мое мнение неудобно къс, както вече споменахме 4GB microSD, калъф за да предпазите устройството и зарядно, което е с повишен енергиен клас на ефективност. Не на последно място и стерео слушалките, които се превърнаха в задължителен аксесоар в комплектовката на подобни телефони, особено тези от музикалните серий на различните марки.

И на края, но не и по важност – цената?!?

Можете да станете горд притежател на този чудесен, според мен, мусикален телфон срещу сумата от 480лв, разбира се за свободен апарат. Ако сте от хората, които все още не ползват пост-пейд услугите на някой оператор (съмнявам се, че има останали такива), то имате възможност да спестите пари, ако си го закупите с карта на някой оператор. В този случай цената слиза около 360лв, а при по-сериозните планове със задължително двугодишно обвързване е дори по-ниска. А на вас оставям да прецените до колко ви е изгодно да го купите по подобен начин.

Благодарности за усилията и помощта на Кирил за събиране на мнения, впечатления и информация за модела и изготвянето на статията 😉

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

0 Responses to Nokia 5630 XpressMusic

 1. Кирил МАрков

  07/07/2009 at 12:58

  Първите ми впечатления са, че мн се харчи.. за 7 дни се продават по 4-5, че даже и повече..продава се даже и само по каталог… търсят го хората.. дали ще излезе читав, ще се види малко по-нататък.. нека му дадем шанс 😉

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...
 2. Boris

  07/07/2009 at 16:12

  Нормално е предвид характеристиките на телефона, а и факта, че от доста време от Nokia нямаше нищо ново от XpressMusic серията. Ако няма някакви пропуски по софтуера, то едва ли ще има проблеми, но времето със сигурност ще покаже…

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...
 3. Pingback: Nokia 5730 XpressMusic « Mobile reviews

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 + 1 =