Home » Марки » Nokia » Nokia 3720 classic

Nokia 3720 classic

2 581 прочита

Nokia 3720 ruggedОт Nokia скоро ще зарадват почитателите на линията на влаго и прахо устойчивите устройства.

Преди седмица официално бе съобщено за излизането на новия модел от тази линия – Nokia 3720. Да си призная лично мен ме изненада имайки предвид, че посления подобен модел бе Nokia 5140 излезе 2005. Тогава пожъна доста успехи в продажбите, въпреки че подобни устройства са таргетирани към конкретна потребителска група – хора активно спортуващи, почитатели на планината или просто такива с по-екстремни професии или хоби.

Nokia 3720 backNokia 3720 classic настъпва с впечатляващи характеристики, що се касае устойчивост. Модела излиза с IP 54, като иначе казано – прахо устойчивост и устройчива на водни пръски и мокрене. В YouTube вече има качени клипове за „полеви“ тестове на модела – потопена в халба бира или удрян със стик за голф, то телефона продължава да работи без видима драскотина по корпуса. Да, винаги може да се поспори за автентияността на кадрите, но няма как да отречем, че въпреки съмненията са доста впечатляващи.

Nokia 3720 yОсвен забележителна издържливост на прах, удар и влага новата Nokia 3720 се откроява със 2.2″ QVGA TFT дисплей и 16К цвята. Като добавка е 2MPix камера и LED светкавица, която може да се ползва и като фенерче.

Според мен е леко разочароваща камера от 2MPix, но пък от друга страна телефона, както вече казах, е таргетиран в конкретна потребителска група и явно от Nokia са преценили, че подобни потребители няма да държат на подобна „екстра“.

Наличието на Bluetooth, FM радио с 2,5mm жак, слот за microSD карта /1 GB в комплекта /са като финални щрихи към картината наречена Nokia 3720.

Очаква се модела да е на пазара в края на лятото, началото на есента с цена от порядъка на 300лв. Ще се предлага в 2 варианта – черно и жълто с черно. Разбира се това е твърде условно, тъй като не може да се предвиди дали няма да бъде пуснат на пазара със субсиядия от някой от операторите. Според мен това е напълно възможно предвид интересните характеристики на модела, а и това, че дълго време нямаше нищо ново от марката в тази категория мобилни.

Nokia 3720 ще е в пряка конкурения с моделите на Samsung, които за разлика от финландската компания не чакаха толкова дълго, а поддържаха интереса на феновете си. Как ще се развие ситуацията с нивата на продажби те първа предстои да видим.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

51 − = 41