Home » Новини » LG, iPhone, Nokia application stores…

LG, iPhone, Nokia application stores…

3 871 прочита

Няма как да не сте обърнали внимание, как големите компании се опитват да запазят пазарния си дял и в следпродажбеното обслужване, което освен сервиз включва продажби на аксесоари, софуер, ъпдейти и всичко свързано с моделите на дадена марка.

LG app storeОт корейския гигант LG гордо обявиха „откриването“ на своя он-лайн магазин за приложения. До тук добре, но сега следва и разочарованието. В сайта на LG се предлагат, по техни думи, наф 1400 приложения, но достъпни само за собствениците на телефони базирани на Windows Mobile…Не знам каква идея седи зад това, но от компанията имат само 2 подобни модела?!?!

За да стане още по-странно, то „новата гордост“ на LG е достъпна само от Австралия и Сингапур, но от LG обещават до края на годината броя приложения да нарастне на над 2000, а он-лайн магазина да е достъпен от още 22 страни и на 14 езика…

Говорейки за приложения за мен iPhone се очертават като лидер на пазара, и макар и все още да не успяват, са на път сериозно да затруднят колегите си от Nokia и техния проек Ovi Store. Съвсем скоро от там обявиха, че портала им за приложения е достигнал 1,5 милиарда download-а. Е, няма как да е фрапиращо, предвид че iPhone и iPod touch са притежавани от над 40 милиона души в 77 страни, а предлаганото от Apple не е никак малко – над 65000 приложения.

В същото време от Nokia явно разчитат на друга стратегия. Макар и за момента от Beta Labs на Nokia да са „забавили темпото“ поради летните ваканции, както сами обявяват на сайта си, то Nokia не спира да търси и привлича нови таланти по света за работа и допълване разнообразието на предлаганите приложения в техния Ovi Store. Предполагам сега, след излизането на няколкото моделя, които са изцяло медийно насочени, т.е таргетирани са към потребители на интернет и тн, Ovi Store ще придобие още по-голяма популярност от сегашната си. Все повече фенове на Nokia се възползват от Ovi поради комплексността на услугата – мейл, контакти, IM client и какво ли още не.

Въпрос на време и търпение да разберем как ще протече тази интересна битка за пазарен дял в он-лайн услугите, въпреки че към момента е въпрос на лични предпочитания, от колкото на доминиращо присъствие на някоя от трите компании.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

One Response to LG, iPhone, Nokia application stores…

  1. Pingback: Google Earth за iPhone с ъпдейт до версия 2.0 | Нокия N Серии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

28 − = 20