Home » Марки » HTC » HTC Magic

HTC Magic

3 563 прочита

HTC MagicАко трябва с няколко думи да опиша HTC Magic, то би било нещо от типа : едно наистина добре изглеждащо, с изчистен дизайн, ненатрапваща се елегантност устройство с операционна система от ново поколение.

Не мисля, че подобно определение ще е преувеличено, дори напротив!

Ако все още някой не е разбрал, то става дума за новото HTC Magic работещо с Android OS v1.5 Cupcake. Очакванията за появата му не са никак малки предвид имената на създателите му – операционната система е дело на Google, докато HTC е вече доказала се марка.

Като основни предимства могат да се посочат :

 • Операционната система Android OS v1.5 Cupcake
 • Дисплей 3.2″ capacitive touchscreen с  HVGA резолюция
 • Процесор Qualcomm MSM 7201A 528 MHz , 192/288 MB RAM
 • Quad-band GSM/GPRS/EDGE support
 • Поддръжка на 3G с HSDPA 7.2 Mbps и HSUPA 2Mbps
 • 3.15MPix камера с автофокус
 • Wi-Fi 802.11 b/g
 • GPS
 • Trackball navigation
 • Акселометър
 • Дигитален компас
 • Компактен и стилен корпус
 • Разбира се, HTC Magic има и няколко основни недостатъка :

 • Липсва видео камера
 • Не се поддържа Flash в web browser-а
 • Не поддържа трансфер на файлове през Bluetooth
 • Липса на FM radio
 • Както няколко пъти до сега съм споменавал в сектора на touchscreen телефоните конкуренцията е доста голяма, не че в останалите е по-малка, но тук може би е по-явна. Въпреки това не може да не се отбележи смелостта на и усилията положени от страна на HTC и Google да се прицелят точно в тази нисша.

  Модела е наличен в бяло и черно, но ако не искате хората около вас да не могат да разпознаят с какво разполагате или по-вероятното да го сбъркат с продукта на една американска компания, то не би трябвало аз да ви казвам кой цвят е за предпочитане…

  Нека обаче да видим за какво става дума всъщност?!

  Дисплея на HTC Magic е с добър контраст и графика, което до някъде се обяснява и от параметрите му : 3.2″ 65K  HVGA, което ще рече резолюция 320 x 480 pixel-а. Отзивите от представянето по отношение на контраст при работа на директна светлина също са добри.

  Управлението и работата с Magic  стават посредством scroll бутона, както и другите 6 на корпуса – доста копчета за изцяло touchscreen устройство, нали? В долния край на корпуса е поместен мини USB входа, както и аудио жака.

  HTC Magic - 1Не можем да подминем слабата камера, която макар и 3-те си мегапиксела и автофокус някак вече не впечатлява. По-притеснителна е липсата на каквато и да е светкавица, което ще рече, че ако искате да правите снимки привечер или на по-слаба светлина, то HTC Magic няма да ви е от полза много.

  От друга страна не това и целта на производителя.

  Да не забравяме, че телефона е насочен в съвсем различна посока, И като заговорихме за това, тук е момента да признаем добрия интерфейс и лесното боравене с него. Телефония указател разполага с достатъчно полета да добавите нужната ви информация, както и снимка. Достъпа до вашия IM client или профил е максимално улеснен, а боравенето с него се допълва от интерактивната клавиатура появяваща се на дисплея.

  HTC Magic browserКакто може и да се очаква по отношение на web browse HTC Magic се представя отлично, и защо ли е това? 😉 Зареждането на страници е бързо, лесно и удобно, а работата в тях чрез докосване на дисплея удоволствие. За съжаление не е предвидена опцията zoom да сработва с докосване и това е причината за наличието на бутони за това. От друга страна имате големия плюс на Multitask-а що се отнася до браузването и улеснението да боравите с множество страници отворени едновременно.

  GPS навигацията се нуждае от няколко минути докато ви позиционира, и няма нужда да казвам, че приложението с което работи е Google Maps. Предполагам това ще зарадва мнозина, тъй като само по себе си е достатъчно познато и не са малко хората ползвали го до сега.

  Интересно е да се спомене, че HTC Magic е с доста малко инсталирани приложения по подразбиране, което ви дава възможност да се възползвате и от он-лайн магазина Android Market за да набавите нужните. Предполагам каква ще е мисълта на повечето от вас – направено е за още пари! Е да, ама не! С почуда ще установите, че по-голямата част от набора приложения е безплатен, което значи че от вас се очаква само да направите своя избор и да свалите през WiFi каквото ви е нужно.

  Към комплекта са включени слушалки, 2GB microSD + преходник към стандарно SD, а за работата на тази „магия“ се грижи и батерия от 1340mAh.

  До колко ще е успешен модела?! Не мога да кажа, но всички индикаций и отзиви от Android OS са повече от положителни. Като към това добавим и факта, че все повече производители обръщат поглед към нея, то в бъдеще можем да очакваме и бум не само в моделите, а и в избора на налични приложения за тази операционна система. Все пак HTC Magic ще трябва да се пребори с вече установилия се и завладял територии на пазара iPhone. Какво пък?! Времето скоро ще покаже…

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...

  Сподели с приятели

  3 Responses to HTC Magic

  1. Pingback: Samsung I7500 « Mobile reviews

  2. Pingback: HTC Hero « Mobile reviews

  3. Pingback: HTC Magic от Globul « Mobile reviews

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  73 − = 72