Home » Новини » 14% ръст при Samsung

14% ръст при Samsung

4 392 прочита

Samsung logoВчера, последни от основните играчи на пазара за мобилни телефони, и компанията Samsung обяви доклада си за постигнатите финансови резултати за изминалото тримесечеие. Корейците се присъединяват към групата на справилите се със ситуацията, също както Apple и LG.

Samsung са постигнали 4% ръст в приходите преди облагане достигайки 1,42 млрд $, което от друга страна се равнява на 436% скок спрямо предходното тримесечие.

По отношение на продажбите на мобилни телефони Samsung се справят още по-добре. В тази част на бизнеса си от корейската компания са реализирали 14% повече продажби в сравнение с предходното Q на 2009 година, което е приблизително 52,3 млн броя продадени телефона! Доста впечатляваща цифра, а когато добавим и 2% ръст в средната продажбена стойност, то тогава ситуацията за Samsung изглежда още по-благоприятна…

Според компанията в световен мащаб пазарите започвал да се съвземат след шока на икономическата криза, което за тях е основание да залагат своите очаквания на още 5% ръст за следващото тримесечие…Прогноза, доста смела бих казал на фона на доста по консервативните и скептични от страна на конкурентите на марката.

Въпреки всичко от Samsung са убедени, че дори и при тази икономическа ситуация на пазара няма причина да не достигнат заложената си годишна цел от 200 млн продадени бройки. Не можем да отречем, че в случай на запазване на тези тенденции на ръстове реализирани от компанията, то не би било и изненада успеха. От друга страна с такива темпове на разширение на пазарен дял много скоро ще има и нов претендент за челните места в класацията на топ производителите.

 

 

Източник

GD Star Rating
a WordPress rating system
GD Star Rating
a WordPress rating system

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 + 2 =