Home » Марки » Nokia » Финансови резултати на Nokia за Q2 2009

Финансови резултати на Nokia за Q2 2009

5 991 прочита

nokia-logo-1Вчера от Nokia обявиха доклада си за състоянието на компанията след приключването на второто тримесечие на годината. Цифрите сочат, че Nokia  се съвзема от глобалната криза, която не подмина и този сектор, и макар резултатите да са обнадеждаващи са далеч от тези миналата година…

Nokia е увеличила пазарния си дял до 38%, като продажбите на телефони е достигнало бройката от 103.2 милиона. Продажбите са се увеличили спрямо първото тримесечие на годината с 7%, което на пръв поглед е добре и сочи подобряване на ситуацията. От друга страна резултата за Q2 2009 спрямо Q2 2008 е с 24.6% по-нисък.

Nokia 5800 XpressMusic за момента води класацията по продажби тази година – 3,7 милиона продадени това тримесечие, а от старта на модела броиката е 6,8 милиона. От N & E серийте също отчитат ръст в продажбите – над 1 милион повече спрямо предходното тримесечие.

Интересен е факта, че средната стойност на телефон е паднала от 65 на 62 евро, което от компанията обясняват с производстото на повече модели от нисък клас. Явно от Nokia имат планове да променят това, имайки предвид, че това тримесечие излизат с 3 фалгшипа, които имат за цел да обхванат максимума от потребителите и техните интереси във високия клас телефони. Става дума за модела N97, които е най-новото на пазара и у нас сред „умните“  телефони, Nokia N86 8MPix целеща се в аудиторията ценител на камерата и медойните възможности и накрая, но не и по важност Nokia E75, който е изцяло за интернет потребителите. На кратко казано от Nokia имат и базата и времето за да наберат скорост за подобряване на резултатите, които със сигурност са притеснителни за компанията.

Повече и детайлни подробности можете да прочетете тук.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...

Сподели с приятели

0 Responses to Финансови резултати на Nokia за Q2 2009

  1. Pingback: Mobile reviews

  2. Pingback: Финансови отчети на SonyEricsson за Q2 2009 « Mobile reviews

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

89 + = 98